Love, mom

Love, mom

11 min - Drama, Thriller
Your rating:

Country:   Nederland
Language:  English
Release Date:  2020
Director:  Daan van ‘t Einde
Runtime:  0 h 11 min


Tagline: How far will she go to save her child?

Ken je het Open Filmteam al? Ik was ze wel eens eerder tegen gekomen met The Cleaner, een 48 Hours Film Project. Ik heb ze om eerlijk te zijn niet gevolgd, maar toch kwam ik ze af en toe tegen; bijvoorbeeld Welcome to Earth is een ontzettend sterke Nederlandse Science Fiction. De kracht van het Open Filmteam bestaat onder andere uit de diverse samenstellingen van cast en crew, maar ook vooral uit het overstijgen van genres. Het laatste, wederom goed ontvangen, project is Love, mom, een drama thriller die met zijn schamele 10 minuten wegkijkt als een prelude tot een langspeelfilm of wellicht een serie. Dankzij het open einde kan je namelijk alle kanten op met deze short.

Love, mom vertelt over Julia, moeder van Alice. Zij krijgt de keuze om onschuldigen om het leven te brengen of haar dochter te zien sterven. Welke keuze zou jij maken en waarom? Is het leven van één meer waard dan dat van velen en hoe weeg je dit? Hoe leef je met de keuze die je maakt?

In amper 10 minuten wordt je geconfronteerd met dit vraagstuk en hoe Julia (Florence Belle) hiermee omgaat. Naast Julia hebben we niet veel mensen in beeld, maar Kevin Tuhipua als Edward steelt de show. Ik zie hem zo als een hitman van één of andere grote organisatie. Wat mij betreft een erg goede casting in de rol van badguy hier. Mocht het Open Filmteam een uitbreiding op dit verhaal willen maken dan stem ik er in ieder geval voor dat Kevin terugkomt. Erg gave screen presence.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik onder de indruk ben van deze korte film. Het verhaal is kort, maar doet smachten naar meer en de wijze waarop het in beeld gebracht wordt doet ook wonderen. Mooie keuzes voor belichting en camerastandpunten. Er straalt een zekere rust uit van het geheel en een donker sfeertje. Wat nog het meeste indruk maakt is dat ik wil weten hoe het verder gaat. Mijn brein is nu al allerlei scenario’s aan het uitwerken hoe het verder kan gaan, maar goed, dat is niet aan mij natuurlijk.

Mocht je zelf ook je mening willen geven; hier de link naar het Open Filmteam waar je deze en al hun andere films kan bekijken. Qua tijd een korte investering en geloof me: het zal je niet teleurstellen.