Life

Poster voor de film "Life"

Life

R 103 min - Horror, Science Fiction, Thriller
Your rating:

Language:  Cantonese, English, Japanese
Release Date:  2017
Director:  Daniel Espinosa
Runtime:  1 h 43 min
Writers:  Rhett Reese, Paul Wernick


Tagline: Be careful what you search for

Gaaf toch dat Sony zonder dat iemand het wist de prequel van Venom heeft gemaakt? Weet je niet wie Venom is? Dat is dé arch nemesis van Spider-Man. Het is een symbiot die in eerste instantie met Peter Parker wilde bonden, maar Peter heeft hem afgewezen. Vol van woede en gewond door deze afwijzing is de symbiot op zoek gegaan naar een nieuwe partner. Deze vond hij in Eddie Brock, een verslaggever die aan lager wal is geraakt en ook zijn redenen heeft om Spider-Man te haten. De symbiot en Eddie zijn de bond aangegaan om te herrijzen als Venom.

De film Venom staat gepland voor 2018 en zal onderdeel zijn van het Sony deel van de Spider-Man Cinematic Universe. Naar alle waarschijnlijkheid staat Venom wel los van de MCU, wat jammer is, maar goed. Met Venom heeft Sony ook zijn eerste R-Rated superhero movie. Het is dan ook niet vreemd dat de prequel ook R-Rated is. Oh, ik heb het over Life van Daniel Espinosa.

Life is natuurlijk niet echt de prequel van Venom, maar het is wel een hardnekkig gerucht (geweest) wat Espinosa, evenals de schrijvers niet hebben ontkent. Life gaat namelijk over buitenaards leven. Op Mars wordt er een levensvorm ontdekt die wel erg bijzondere eigenschappen heeft. Het leven groeit vanuit 1 enkele cel uit tot een wezen wat zich wil binden aan andere levensvormen door middel van een soort van symbiose. Natuurlijk is het wezen de mens niet goed gezind en moeten de astronauten aan boord van de ISS er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de symbiot de aarde niet bereikt. Deze taak is voorbehouden aan David (Jake Gyllenhaal), Miranda (Rebecca Ferguson), Rory (Ryan Reynolds), Sho (Hiroyuki Sanada) en de rest van de crew.

Als ik je vertel dat Alien een inspiratie is geweest voor deze film dan weet je wel zo ongeveer welke kant het op gaat. De astronauten zitten vast als sardientjes in een blik wat natuurlijk zo zijn momenten oplevert.

We krijgen een sci-fi horror voorgeschoteld die helaas de matigheid niet weet te ontstijgen, tenminste niet op eigen kracht. Het gaat allemaal wat snel om echt interesse in de personages te krijgen en ook het ‘monster’ is hier niet zo indrukwekkend. De death scenes die we te zien krijgen mogen er wel wezen, maar ook hier had het wat ‘meer’ gemogen. Ondanks de ‘R’ rating blijft het allemaal wat voorzichtig en dat is jammer. De potentie om uit te blinken is er namelijk wel, alleen al in de uitstekende cast. Dan hebben we nog het Venom gerucht. Om eerlijk te zijn vind ik het heel ver gezocht. Het gerucht is in het leven geroepen omdat er in de trailer of teaser, stock material van Spider-Man 3 gebruikt is. Dit in combinatie met de levensvorm die we hier als vijand hebben, heeft het gerucht leven ingeblazen. Ja, dit kan uitstekend de prequel van Venom zijn, sterker nog het zal mij niets verbazen als deze film in de toekomst toch dit stempeltje krijgt. Met het Venom aspect in het achterhoofd is Life toch net iets leuker om te bekijken, vooral als je weet wat Venom kan gaan goed en hoe hij als character uit kan groeien.

Onder de streep is Life een matige film die lekker wegkijkt. Het is zeker geen verplichte kost, maar ik kan mij een slechtere besteding van mijn avond voorstellen. En daarbij moet ik nog wel complimenten aan het team geven voor het sterke einde. Dit maakt veel goed!