Killjoys (Season 1)

Killjoys is de nieuwste Science-Fiction serie van Michelle Lovretta.
Gesitueerd in het ficitieve Quad-stelsel in de J Star Cluster zijn de Killjoys een combinatie van premiejagers en huurmoordenaars. Deze Killjoys werken voor de zogeheten Reclamation Apprehension Coalition (RAC), een onafhankelijke organisatie die de warrants of bevelen afhandelen. Killjoys werken over het algemeen in duo’s en Killjoys volgt één van deze duo’s en de wereld waar ze in leven. Het uitvoeren van deze warrants levert ze naast reputatie ook joy op, de munteenheid van het stelsel.

Yalena “Dutch” Yardeen (Hannah John-Kamen) en John Jaqobis (Aaron Ashmore) werken al bijna 6 jaren met elkaar samen. Alles wordt in overleg gedaan en de twee hebben weinig geheimen voor elkaar. Het verleden van Dutch begint haar echter in te halen wanneer John een warrant boven zijn niveau aan neemt om zijn broer D’avin Jaqobis (Luke MacFarlane) te redden van een level 5 warrant, een kill-order.

Gelukkig weet Dutch er voor te zorgen dat de level 5 warrant ingetrokken wordt door een betere deal aan te bieden.
Vanaf dat moment krijgen deze drie killjoys te maken met verschillende avonturen tot in de hoogste kringen van de samenleving en het verleden van zowel Dutch als D’avin. De drie krijgen te maken met verboden technologie, die een gehele bloedlijn uit kan roeien. Een cult van maagden die als surrogaatmoeders dienen voor de regerende families, of wel The Nine. En de mysterieuze mentor van Dutch: Khlyen (Rob Stewart)

Killjoys is een verfrissende Science-Fiction; geen standaard aliens, maar wel leuke vreemde technologie en een leuk en vermakelijk verhaal. Het is erg gemakkelijk om je in te leven in de verschillende characters en de actie zit ook goed in elkaar! Van futuristische wapens tot vloeiende martial arts en mixed martial arts, gecombineerd met een meeslepend verhaal, Killjoys verveelt je geen minuut!

Killjoys volgt een nieuwere trend in science-fiction. In plaats van de mensheid tegen buitenaardse rassen, maakt killjoys gebruik van herkenbare situaties uit het verleden, met een goede outlaw-vibe. De verschilende karakters hebben ook een interessant verleden, waar je graag meer van wilt weten. Hoewel de sluier soms iets op gelicht wordt, wordt er nooit te veel weg gegeven. De serie geeft ook een goed beeld van de verschillen tussen de verscheidene klassen. Je krijgt een beeld van de bevoorrechten en je ziet de strijd van de lagere klassen. Dit alles wordt aan elkaar geweven met goede en vermakelijke actie en gevatte humor.

Voor fans van het Science Fiction genre is Killjoys zeer zeker een aanrader!