Killjoys (Season 5)

Na de strijd van Dutch (Hannah John-Kamen) en Aneela lijkt de wereld veranderd. Yalena woont samen met Johnny Jaqobis (Aaron Aschmore) op Westerly waar zij samen de bar runnen. Johnny werkt in de fabriek en ze leiden een rustig leven. Dit verandert wanneer de Killjoy D’avin (Luke Macfarlane) langs komt op zoek naar Jaq (Jaeden Noel) de zoon van Yalena en Johnny. Het leven lijkt goed, totdat Yalena een mysterieuze doos op haar bed vindt. Met intense pijn keren haar herinneringen terug en weet ze dat ze de strijd met de mysterieuze Lady heeft verloren.

Yalena (Dutch) moet nu proberen om de rest van haar team weer hun herinneringen terug te laten krijgen om de J-Cluster van The Lady (Lily Gail Reid) en de buitenaardse Hullen te redden.

Met seizoen 5 komt de Science Fiction actie serie Killjoys over drie premiejagers (Killjoys) Dutch, Johnny Jaqobis en D’avin Jaqobis ten einde. Erg veel over het verhaal wil ik hier niet gaan vertellen, om zo spoilers te voorkomen. De markante bende van Team AwesomeForce en de voormalige Reclamation Apprehension Coalition moeten samenwerken om de mensheid en hun thuis te redden; niets nieuws onder de zon voor dit bij elkaar geraapte zooitje ongeregeld.

Seizoen 5 is een waardige afsluiter voor de serie over deze ruimte premiejagers en haalt het actieniveau weer een beetje omhoog. Het is een goed moment om de serie af te sluiten, om zo te voorkomen dat de serie uitgemolken wordt. Voor de liefhebbers van Science Fiction en over het algemeen luchtige actie series is Killjoys als serie goed aan te raden. Met maar 50 afleveringen in totaal is Killjoys een leuke serie voor binge watching.