Killjoys (Season 4)

Alweer het vierde seizoen van de sci-fi serie Killjoys, een Sy-Fy Original over een team premiejagers die het gevecht op hebben genomen tegen een buitenaards ras, de Hullen. Seizoen drie is geëindigd met Dutch (Hannah John-Kamen) die samen met Aneela the Greenspace in gaat om het op te nemen tegen The Lady, een Hullen entiteit. Ze krijgen hierbij hulp van Khylen (Rob Stewart). Wanneer Dutch gewond raakt krijgen we een kijk in het verleden van Dutch en haar samenwerking met John Jaqobis (Aaron Ashmore) en het begin van hun loopbaan als Killjoys.

Buiten de Greenspace woedt de oorlog tussen de Hullen en de mensheid, geleid door de Reclamation Apprehension Coalition (RAC) en de rebellen. John en D’avin Joqobis (Luke Macfarlane) zijn samen met de zwangere Delle Seyah Kendry (Mayko Nguyen) gestrand op een gevangenis planeet nadat ze de kabel van de lift naar de Scarback Necropolis hebben vernietigd. Ondertussen proberen Zephyr “Zeph” Vos (Kelly McCormack) en Pippin “Pip” Foster (Atticus Mitchell) zowel Dutch als Johnny en D’avin op te sporen.

Niet alleen moet Dutch Aneela en Khlyen proberen te redden, maar het team moet het nu ook opnemen tegen een nieuwe, nog onbekende vijand, ouder dan de Hullen.

Het vierde seizoen van deze serie met professionele moordenaars, space-cowboys, nobele families en alien parasites brengt ook nieuwe characters met zich mee, waarvan dus ook nog onbekende characters en vijanden. Familiebanden worden zowel aangehaald, als dat er nieuwe gecreëerd worden.

Heeft dit vierde seizoen van Killjoys nog de momentum om het vol te houden? Zoals al bij de eerdere seizoenen gezegd: de luchtigheid van het eerste seizoen is er zeker wel af. Nu is het ook niet mogelijk om het constant luchtig te houden, maar bij het vierde seizoen is er nagenoeg niets meer van terug te vinden. Persoonlijk denk ik dat seizoen vier een opbouw is naar de finale.

Voor fans van de serie en van sci-fi is ook het vierde seizoen van Killjoys nog steeds vermakelijk. Met dit seizoen wat meer van het verleden van Yalena “Dutch” Yardeen. Seioen 4 eindigt weer met een leuke cliffhanger, die je laat uitkijken naar het vijfde en waarschijnlijk laatste seizoen.