Killjoys Season 3

Killjoys Season 3

42 min - Action, Adventure, Science Fiction
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2017
Runtime:  0 h 42 min

Stars:  Hannah John-Kamen, Aaron Ashmore, Luke Macfarlane, Tamsen McDonough, Thom Allison, Morgan Kelly, Rob Stewart, Patrick Garrow, Mayko Nguyen, Sean Beak, Kelly McCormack, Ted Atherton, Gavin Fox, Pascal Langdale, Karen LeBlanc, Ava Laferriere

Na het vertrek van John Jaqobis (Aaron Ashmore) met Clara (Stepahnie Leonidas) gaan Dutch (Hannah John-Kamen) en D’avin Joqobis (Luke Macfarlane) de strijd aan met de level 6 en de zogeheten Hullen, parasitaire levensvormen die zich verbinden met een menselijke gastheer. Deze parasiet zorgt er voor dat de gastlichamen haast eindeloos kunnen regenereren. Het nadeel is echter dat de gastheren hun menselijke emoties verliezen. Ze hebben daarbij de hulp gekregen in seizoen 2 van de voormalig mentor van Dutch, Khlyen (Rob Stewart) om de bron van de Hullen op de verboden planeet Akryn te vergiftigen en te vernietigen. Dutch en D’avin worden bijgestaan in hun strijd tegen de alien lifeforms door voormalig level 6 Fancy Lee (Sean Baek), (voormalig) priester van de Scarbacks Alvis Akari (Morgan Kelly) en voormalig bartender Pree (Thom Allison) en ruimteschip en artificial intelligence Lucy (Tamsen McDonough). Nu de Reclamation Apprehension Coalition (RAC) voor een deel gezuiverd is van de invloed van de level 6’s en de Hullen kunnen de losgeslagen Killjoys ook de invloed en resources van de RAC gebruiken, met hulp van Turin (Patrick Garrow)

Terwijl Dutch en consorten de strijd naar de Hullen brengen, probeert John na een aanval Clara weer te vinden. Tijdens zijn zoektocht komt hij Oleana (Tommie-Amber Pirie) tegen die de bionische rechterarm van Clara bezit. Samen proberen ze na te gaan waar Clara is gebleven en gelijktijdig The Factory, het instituut die de zogeheten Hackmods produceert, neer te halen.

Eenmaal op een vreemde planeet aangekomen met een voertuig van de Hullen dat achtergelaten was op Arkyn, blijkt dat D’avin nog ongekende presentjes van Khlyen heeft gekregen, die Dutch kan helpen om het gevecht naar de Hullen en hun leider Aneela (eveneens vertolkt door Hannah John-Kamen)

De Hullen en hun leider Aneela zitten echter ook niet stil. Hoewel ze de bron op Arkyn kwijt zijn, hebben ze er een nieuwe “bondgenoot” bij in Delle Seyah Kendry (Mayko Nguyen) één van The Nine, de leiders van The Company en de adel van The Quad.

Killjoys is niet echt een standaard sci-fi, in de zin van dat er weinig aliens in te zien zijn. Het is wat dat betreft ook zeker niet te vergelijken met series als Star Trek, Farscape of Firefly. En centreert zich puur op de mensen die zich in de ruimte hebben gevestigd. En hoewel er nu steeds meer een focus wordt gelegd op de parasiterende Hullen, blijft de focus bij mensen liggen en bij hun strijd tegen de Hullen.

Het luchtige van het eerste seizoen is er nu wel compleet uit. Het actieniveau ligt ook een stuk lager dan in de vorige 2 seizoenen. Ook het tempo ligt behoorlijk lager en de wat meer dramatische lijn, ingezet in seizoen 2, blijft gevolgd worden in seizoen 3. Desondanks zorgt zeker de seizoensfinale dat je met spanning zal wachten op het vierde seizoen van deze serie.

Als je het gevoel hebt dat je wat mist tussen zijn seizoen 2 en seizoen 3, dan zit je er niet ver naast. Er blijkt namelijk een gat te zitten van ongeveer 6 jaar of 6 maanden, hier wordt nog onduidelijk over gedaan.