Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Poster voor de film "Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem"

Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

68 min - Animation, Science Fiction, Music
Your rating:

Country:   France Japan
Language:  English
Release Date:  2003
Director:  Kazuhisa Takenôchi
Runtime:  1 h 08 min

Stars:  Romanthony

Tagline: One More Time

Daft Punk heeft al in 1997 mijn interesse gewekt met de hit, Around the World. In 2001 kwamen ze met de CD Discovery. Dit album was opgezet om de filmInterstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem uiteindelijk te kunnen maken. Tijdens de film wordt dus alleen de muziek gebuikt van de CD Discovery, met elk nummer een eigen scene in de film in de volgorde van de cd.

Ondanks dat het een enorme spoiler is, moet het verhaal toch worden uitgelegd naar de nummers van het album. Zo is de opening gedaan aan de hand vanOne More Time. Dit nummer wordt gespeeld door een groep blauwe aliens die op hun thuisplaneet een super optreden geven. Vervolgens wordt de gehele band tijdens het nummer Aerodynamic ontvoerd naar de aarde door een groep gemaskerde soldaten. Met het nummer Digital Love wordt de held van de film geïntroduceerd. Ondertussen wordt de band tijdensHarder, Better, Faster, Stronger veranderd in gewone mensen en hun herinneringen overgenomen door vervalsingen. Daarna worden ze tijdens Crescendollsvoorgesteld als de band Crescendolls aan een producer, die natuurlijk zeer enthousiast is en er gelijk brood in ziet. We zien de held terug tijdens Nightvision, waar we hem door de stad zien rennen op zoek naar de band en zijn droom. Wanneer de band als echte Superheroes worden ontvangen tijdens een optreden op aarde in een gigantisch stadion, weet de held er voor te zorgen dat 3 leden hun eigen herinneringen weer terugkrijgen. Ondanks deze tegenslag zien we tijdens High Life deEvil One zelf, waar hij met het laatste band lid Stella een luxe leven leeft. Maar tijdens de awards krijgt ook zij haar herinneringen weer terug. De Evil One valt dit niet op, gezien hij veels te druk is met het ontvangen van zijn award, onder het toeziend oog van Daft Punk zelf die een cameo heeft. Something About Us laat ons zien dat iedereen weer samenkomt bij de gewonde held. Helaas heeft deze zoveel gegeven in het achtervolgen en bevrijden van de band, dat hij het niet overleeft, Hij wordtt begraven tijdens Voyager. Veridids Quo laat zien wat het idee achter de Evil One is. Waarna in Short Circuit de band leert hoe ze terug kunnen keren naar hun eigen planeet. Met hulp van de poducer tijdens Face To Face krijgen ze de middelen om op eigen kracht terug te gaan, terwijl ondertusen de hele wereld toekijkt en hen toejuicht. In Too Long krijgen we dan ook te zien hoe deze reis terug verloopt. Zullen ze het redden?

Hierbij heb ik dan misschien wel het hele verhaal beschreven, maar dat mag zeker de pret niet drukken. Ondanks dat je het verhaal nu weet is het nog steeds een leuke en goede animé vanKazuhisa Takenôchi om te kijken. Hij weet met Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem een geweldig tribuut te geven aan de jaren 70 animé, mede doordat het qua stijl en verhaal goed overeen komt met de Science Fiction animé uit die tijd.

Het idee achter Interstella 5555 vind ik super; om eerst een CD te maken met het verhaal, en dat dan later uit te werken naar een film. Dit alles met goede animatie maakt het een topper van een film en bewijst weer dat een goede film niet altijd dialoog nodig heeft.