Inhumans

Je kunt al jaren niet meer om de Marvel Cinematic Universe heen. Wat in 2008 begonnen is met de eerste Iron Man is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een ware media franchise met op het moment 23 verschillende films, met nog tenminste 7 films in de planning. Het houdt voor de MCU echter niet op bij alleen de films. Naast de films heeft het MCU ook verschillende series onder zijn hoede. Denk bijvoorbeeld eens aan Luke Cage, Jessica Jones, Daredevil en The Punisher.

Zoals de vele Marvel Cinematic Universe fans ook weten, zijn de films in verschillende fasen verdeeld. De meest recente film: Spider-Man: Far From Home heeft het einde van phase 3 gemarkeerd. In 2014 werd er bekend gemaakt dat de film Inhumans een onderdeel zou zijn van deze derde fase Marvel films. In 2016 was Inhumans echter van de rol verdwenen. Hoewel de film over de Inhumans echter was geschrapt, er werd aangekondigd dat de Inhumans hun eigen serie zouden krijgen.

Hoewel de Inhumans al sinds 1965 onderdeel zijn van de Marvel Universe, werden de Inhumans in de MCU voor het eerst geïntroduceerd in het tweede seizoen van de serie Agents of S.H.I.E.L.D. Deze serie plaats vindt na de gebeurtenissen van The Avengers en hierin dienen Inhumans als zowel antagonist en protagonist van deze serie.

In hun eigen, gelijknamige, serie worden voornamelijk de Koninklijke Familie onder leiding van Black Bolt (Anson Mount), zijn echtgenote Medusa (Serinda Swan), Crystal (Isabelle Comish), Karnak (Ken Leung) en Gorgon (Eme Ikwuakor) gevolgd, terwijl zij naar de Aarde gevlucht zijn na een coup d’état door de jongere broer van Black Bolt, Maxiumus (Iwan Rheon). Maximus, hoewel lid van de Koninklijke Familie, heeft altijd al koning van Attilan willen worden, in tegenstelling tot Black Bolt zelf. Tijdens de Terrigenesis (de veranderingen die de Inhumans maakt tot wat ze behoren te zijn) is het DNA van Maximus echter zo veranderd dat hij technisch gezien geen Inhuman meer is. Dit houdt onder andere in dat hij nooit Koning van Attilan zou kunnen worden. Ware het niet voor zijn status als lid van de Koninklijke Familie, dan zou Maximus in de laagste kaste worden geplaatst en zou hij in de mijntunnels moeten werken.

Wanneer de neef van Black Bolt en broer van Karnak, Triton (Mike Moh), op aarde tijdens een missie wordt gedood gaat Gorgon naar de Aarde om Triton te zoeken. Nu het hoofd van de Koninklijke Garde weg is, is dat het moment voor Maximus om met behulp van de Koninklijke Garde de macht over Attilan over te nemen. Met behulp van de teleporterende hond Lockjaw weten de meeste leden van de Koninklijke Familie echter op tijd te ontsnappen naar de Aarde.

Inhumans is een behoorlijk korte serie met maar acht afleveringen. Door teleurstellende kijkcijfers is deze serie over een onderbelicht deel van de Marvel Universe gecancelled en dit is naar alle waarschijnlijkheid ook één van de redenen waarom de geplande film heeft moeten wijken voor grotere projecten als Spider-Man: Far From Home. Het is ook goed voor te stellen dat de voorkeur wordt gegeven aan de grote namen in de Marvel Universe zoals Spider-Man, Black Widow, Dr Strange en Thor. Dit zijn immers de helden waar men aan denkt wanneer het over een Marvel productie gaat. Het is ook vrij moeilijk om je goed in een protagonist te verplaatsen wanneer hij of zij maar drie woorden zegt in de gehele serie en het volledig moet hebben van zijn of haar mimiek en lichaamstaal. Black Bolt mag dan wel gebarentaal gebruiken voor communicatie, maar deze is specifiek ontwikkeld voor deze serie en heeft geen gelijkenissen met ASL of andere bekende gebarentalen.

Een ander nadeel aan de serie is zeker dat de characters niet goed worden gebruikt, of zelfs compleet verkeerd neergezet worden en veranderd worden.

Hoewel Inhumans op zich wel vermakelijk is, is het qua serie in de MCU een gemiste kans. De Inhumans halen het gewoonweg niet bij de meer populaire characters uit de Marvel Universe.