Ichi The Killer: Episode 0

Poster voor de film "Ichi The Killer: Episode 0"

Ichi The Killer: Episode 0

NC-17 50 min - Animation, Horror, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese, English
Release Date:  2002
Director:  Shinji Ishihira
Runtime:  0 h 50 min
Writers:  Sakichi Satô


Tagline: Anime at its most extreme.

Ichi The Killer! Een naam die de liefhebbers van extreme Japanse cinema zeker wel bekend in de oren klinkt. Ik denk dat het merendeel van de mensen die Ichi The Killer kennen ook wel weten dat het een live-action animé is (gebaseerd op een manga) wat velen denk ik niet weten (of juist wel) is dat er ook een animé van is.

Ichi (Chihiro Suzuki) is een jongen die veel gepest wordt op school en onder grote druk van zijn ouders zit. Hij groeit op in een gewelddadige omgeving waarin hij elke dag een pak slaag krijgt en hij zijn ouders elke nacht hun SM spel hoort spelen. Dit gegeven en het feit dat Ichi een perverseling is in de ware vorm van het woord (hij kan alleen klaarkomen door het toebrengen van extreem geweld waarop de dood volgt of kan volgen) moet natuurlijk tot een climax komen. En die climax komt ook met de moord op zijn ouders en zijn kleine broertje. Natuurlijk is dat niet het einde en er volgt meer en meer totdat Ichi klaar is om de Killer rol op zich te nemen.

Een prequel in verhaal voor Ichi The Killer. In deze animé wordt uitgelegd hoe Ichi zo ver is gekomen zoals we hem kennen uit de film. Om heel eerlijk te zijn is dit een overbodige prequel naar mijn mening. Het verhaal heeft namelijk erg weinig toe te voegen op het verhaal wat er in Ichi The Killer neergezet wordt.

Naast het overbodige verhaal is de animatie ook van een erg laag niveau. Het lijkt erop dat er totaal geen budget was voor deze animé en dat is erg jammer want naast een in principe overbodig verhaal en slechte animatie wordt de animé alleen gedragen door het shock gehalte van sex en geweld. Het sex gehalte zit af en toe tegen hentai aan en het geweld kan tippen aan de film maar nergens kan ik zeggen dat dit een waardige prequel is voor Ichi The Killer. Het wordt wel heel erg geprobeerd maar het lukt gewoon niet. Zelfs qua muziek wordt het geprobeerd maar ondanks dat de score van deze animé vermakelijk is komt die niet in de buurt van de geweldig hectische score gebruikt in Ichi The Killer.

Leuk feitje is echter wel dat Miike Takashi zijn stem heeft geleend aan Kakihara in deze animé.

Eindoordeel, ondanks dat de animé te erg zijn best doet of om in de buurt te komen van Ichi The Killer of om perverser dan pervers over te komen best wel vermakelijk om een keer te zien. Naar mijn mening alleen erg interessant voor die hard Ichi The Killer fans (en zelfs die zullen teleurgesteld zijn). Wel een waarschuwing vooraf, de animé is erg epilepsie opwekkend, kijk de animé maar en je begrijpt wat ik bedoel.