I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Poster voor de film "I Don't Feel at Home in This World Anymore"

I Don't Feel at Home in This World Anymore

96 min - Comedy, Crime, Drama, Thriller
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2017
Director:  Macon Blair
Runtime:  1 h 36 min
Writers:  Macon Blair


Wat zou jij doen als er in je huis wordt ingebroken? Ten eerste de politie bellen denk ik dan toch. Misschien Marktplaats in de gaten houden of er spullen van je te voorschijn komen. Ik denk ook wel de functie ‘find my phone’ of ‘find my tablet/laptop’ toch?

Dit is exact wat Ruth (Melanie Lynskey) ook doet, maar zodra ze haar laptop gevonden heeft en de politie haar niet wil helpen neemt ze het recht in eigen handen. Ze roept hiervoor de hulp in van buurman Tony (Elijah Wood) en zoekt de nieuwe ‘eigenaar’ van haar laptop op. Uiteraard blijft het hier niet bij, want hij is niet de dief, maar iemand die gestolen goederen heeft gekocht. Zij en Tony gaan samen op zoek naar de daders met alle gevolgen van dien.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie na het zien van deze film niet exact wist wat ik hiermee aan moest. Het is allemaal erg zwartgallig, maar nergens komt het echt goed tot uiting. Het is allemaal een beetje lafjes, maar toch is deze film mij bij gebleven. Ik denk onder andere door de bizarre karakters die hier neergezet zijn. Ruth is een huisvrouw waar iets bij knapt op het moment dat zij niet via de gebaande paden hulp kan krijgen. Tony daarbij is licht doorgedraaid, maar heeft het hart op de goede plek. Hij past niet echt in deze wereld en dat geld na de inbraak ook voor Ruth. Er zitten veel rare situaties in die gewoon niet kloppen, en dat is juist waardoor deze film toch bijblijft. Het is allemaal namelijk bewust niet kloppend, want het kopt ook niet voor een ‘normaal’ denkend mens.

I Don’t Feel at Home in This World Anymore is een Netflix original en dat staat bij mij tegenwoordig garant voor vreemd, controversieel of zelfs top. Vreemd is deze film zeker, controversieel is dit niet te noemen, top helaas ook niet. Het acteerwerk in deze film is van hoge kwaliteit, vooral Elijah Wood die we natuurlijk beter kennen als Frodo uit de LOTR trilogie. Hij bewijst als Tony maar weer dat de beste manier om van een typetje af te komen exact het tegenovergestelde doen is. Wat dat betreft doet hij mij ook denken aan Swiss Army Man waar Daniel Radcliffe dit ook doet. Geen top film, maar zeer zeker de moeite waard voor een avondje Netflix!