Horizon Line

Poster voor de film ""

Horizon Line

PG-13 91 min - Thriller
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2020
Director:  Mikael Marcimain
Runtime:  1 h 31 min
Writers:  Josh Campbell, Matthew Stuecken


Tagline: Fly or die

Sara (Allison Williams) nadert het einde van haar jaar op Mauritius. Haar tijd met duikinstructeur Jackson (Alexander Dreymon) komt ten einde, aangezien ze aan een baan in London begint. Een jaar later keert e terug naar Mauritius om naar de bruiloft van haar beste vriendin Pascale (Pearl Mackie) te gaan. Op het eiland reconnect ze ook weer met Jackson. Op de dag van de bruiloft heeft Sara zich verslapen. Ze mist daardoor de enige boot die naar het eiland Rodrigues gaat en weet gelukkig nog een lift te regelen met Freddy Wyman (Keith David). Ze blijkt echter niet de enige passagier te zijn. Jackson vliegt ook mee. Onderweg slaat het noodlot toe voor Wyman; hij krijgt een hartaanval en het vliegtuig raakt in een duikvlucht. Sara moet nu haarzelf en Jackson zien te redden. Ze weet het vliegtuig weer uit de duikvlucht te krijgen, maar de autopilot is beschadigd. Sara moet nu zelf proberen om naar Rodrigues te vliegen.

De vlucht is echter niet zonder problemen: tijdens het vliegen krijgen ze te kampen met allerlei verschillende problemen. Van een gebroken kompas tot een lekke brandstofleiding en een brandstoftekort wat opgelost wordt met zelfgestookte rum, die tijdens het vliegen wordt bijgevuld.

Horizon Line is de tweede feature length van regisseur Mikael Marcimain, maar een geslaagde feature length vind ik het persoonlijk niet. De film mist spanning en het onrealistische doet enorme afbreuk aan een film die niet veel potentie had. Erg jammer, gezien de scenery die erg mooi is. Horizon Line is een onrealistische film met onmogelijke stunts. Ik had even de ijdele hoop dat ze beiden net op het einde toch gegrepen zouden worden door een haai. De film is een echte drama, maar om de verkeerde redenen.