Hermit: Monster Killer

Hermit Monster Killer

Hermit: Monster Killer

82 min - Horror, Comedy, Action, Science Fiction
Your rating:

Country:   Sweden
Release Date:  2016
Director:  Ola Paulakoski
Runtime:  1 h 22 min


Tagline: It Came Hungry From Space To Sweden

Er stort een meteoriet neer op aarde. Deze bevat een wel heel vreemd uitziend monster, dat meteen op pad gaat om mensen te doden en hun ingewanden op te eten. Vervolgens gaan er groepjes mensen op pad om het monster te doden. Of het ze gaat lukken…

Hermit: Monster Killer is een typische B-horrorfilm. Het monster ziet er van afstandjes heel erg cgi uit, terwijl het van dichtbij duidelijk een pop is. Aan de andere kant is dit veel voorkomend in lowbudget horror en kan ik er niet over klagen zolang de rest van de film vermakelijk is. Nu de belangrijkste vraag: is dit een vermakelijke film?

Hermit: Monster Killer is absoluut goed voor wat lekker hersenloos popcornvermaak. Het monster ziet er misschien wat debiel uit, maar de kills in de movie zijn bruut en zien er grotendeels prima uit. Zo worden er ingewanden uit iemand getrokken, iemand anders doormidden gespleten en van iemand anders het gezicht eraf gescheurd. Het is lomp, smerig en geweldig op zijn eigen B-horror movie manier.

De personages in de film zijn overdreven stereotypes van allerlei soorten, maar ook dat is niet vreemd in dit genre. Ook komen de standaard clichés voor in deze film, zoals mensen die struikelen en  vervolgens verder kruipen alsof hun benen eraf gehakt zijn. Ik heb grotendeels trouwens ook geen flauw idee wat de mensen zeggen, maar hoera voor een ondertitelde versie. Het Zweedse taaltje zorgt er in elk geval voor mij voor dat de personages nog vreemder en meer overdreven klinken.

Hermit: Monster Killer is een film die een beetje in het straatje van Braindead valt. Het is puur hersenloos en vooral ranzig popcornvermaak, waar je geen hoogstaand verhaal in moet gaan zoeken. Deze film is zeker goed voor wat het is en daarbij een aanrader voor eventuele B-Movie marathons met vrienden en genoeg bier.