Hard Kill

Wat doe je als je een idealistische jonge vrouw bent, die samen met haar vader Donovan Chalmers (gespeeld door Bruce Willis), revolutionaire AI technologie ontwikkeld heeft, er achter komt dat je vader de technologie alleen voor militaire doeleinden wil gebruiken? Juist, je geeft het aan iemand die de technologie wil gebruiken om de wereld te verbeteren. Dit overkomt Eva Chalmers (gespeeld door Lola Kent).

Eva heeft samen met haar vader een revolutionaire AI ontwikkeld, maar omdat ze niet wil dat haar vader deze voor militaire doeleinden gaat gebruiken, heeft ze de technologie aan een ideologische extremist, genaamd The Pardoner (gespeeld door Sergio Rizutto) gegeven. Wanneer Eva het toch niet helemaal eens is met de terroristische plannen van The Pardoner, wordt ze ontvoerd door The Pardoner, om er voor te zorgen dat haar vader de activatiecode aan hem zal geven.

Donovan Chalmers laat het hier niet bij zitten en neemt een aantal huurlingen onder de leiding van ex-marinier Derek Miller (gespeeld door Jesse Metcalfe) in de arm. De taak van Derek en zijn team is het veiligstellen van de technologie en het bevrijden van Eva. Zal het ze lukken?

Tja, wat kan ik zeggen over Hard Kill? Hard Kill is een een “dertien in een dozijn” actieflick. Het is een film die je in feite na een half uurtje al weer vergeten bent. Maar toch hoeft het niet erg te zijn. Deze film leent zich perfect voor anderhalf uur popcorn vermaak… Je verwacht geen hoogstaand acteerwerk en je krijgt ook geen hoogstaand acteerwerk. Deze film is echt om even je verstand op nul te zetten.