Hard Candy

Poster voor de film "Hard Candy"

Hard Candy

R 103 min - Drama, Thriller
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2005
Director:  David Slade
Runtime:  1 h 43 min
Writers:  Brian Nelson


Tagline: Strangers shouldn't talk to little girls.

Hard Candy; een term voor aantrekkelijke of goedgelovige minderjarige meisjes in de leeftijdscategorie 12 – 16 jaar. Vergelijkbaar met de term Lolita. Een ideaal doelwit voor pedofielen.

Haley Stark (Ellen Page) is een 14-jarig meisje die onder de schermnaam “Thongrrrl14” contact heeft met “Lensman319”. Ondanks het feit dat Haley tijdens het chatten en online flirten een aantal keer duidelijk maakt dat zij 14 jaar is, besluiten zij en Lensman319 elkaar te ontmoeten in een café. Eenmaal in het café blijkt Lensman319 de 32-jarige Jeff Kohler (Patrick Wilson) te zijn. Jeff weet de 14-jarige Haley over te halen om mee te gaan naar zijn huis om een bootleg nummer van de band Goldfrapp te gaan luisteren. Wanneer Haley en Jeff bij zijn huis zijn aangekomen stelt Haley voor om voor beiden “Screwdrivers” (alcoholhoudende cocktail met wodka en sinaasappelsap) te maken. Na een paar drankjes stelt Haley voor dat Jeff foto’s van haar maakt, aangezien hij fotograaf is. Na verschillende uitdagende poses zakt Jeff in elkaar.

Met Hard Candy heeft David Slade een ongemakkelijk onderwerp gekozen voor zijn eerste feature film. Mensen vertonen redelijk snel walging tegenover alles wat te maken heeft met pedofilie. Slade geeft echter een andere draai aan de rollen van “predator” en “prey”.

Hard Candy is een heerlijk sadistische, op het randje psychopathische, drama/thriller, die grof geweld niet schuwt en voor velen delen bevat waar zij zich in zullen kunnen vinden. Dit wordt prachtig vertolkt door de goede acteerprestaties van beide hoofdrolspelers. Al was Ellen Page in eerste instantie niet door de selectie gekomen wegens haar korte kapsel (ze werd aangezien voor een jongen).

Producer David Higgins heeft het verhaal ontwikkeld nadat hij rapportages had gelezen over meisjes in Japan die volwassen mannen via het internet opzoeken en daarna in de val laten lopen. Dit was voor hem de inspiratie om schrijver Brian Nelson in te huren om het verhaal te schrijven.