Guinea Pig 3: He Never Dies

Poster voor de film "Guinea Pig 3: He Never Dies"

Guinea Pig 3: He Never Dies

39 min - Horror, Comedy
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1986
Director:  Masayuki Kusumi
Runtime:  0 h 39 min
Writers:  Masayuki Kusumi


Na de uitkomst van de eerste twee Guinea Pig delen werden de rechten voor verdere delen verkocht aan Japan Home Video. Dit is geen slecht iets geweest maar het valt in de film wel te zien. De eerste twee delen van de serie waren shockerend en kon je ook als shock betitelen. De derde is dit niet. Deze film kun je niet serieus nemen en is dan ook de eerste maar niet de laatste shock-komedie uit de Guinea Pig reeks.

Masahiro Sato een computerprogrammeur bij een Japans software bedrijf. Masahiro word hier alles behalve gerespecteerd. Zijn baas kijkt op hem neer en geeft hem de schuld van alles wat mis gaat. Zijn collega’s behandelen hem als stront en laten hem alles, maar dan ook echt alles wat hij maakt overnieuw doen.

Naast het werk leeft Masahiro in een compleet sociaal isolement, hij woont in een klein kamertje waar hij werkelijk alles bij elkaar gepropt heeft staan. Masahiro besluit niet meer naar het werk te gaan en we zien wat hij allemaal aan het doen is om de tijd te doden. Van TV kijken tot gitaar spelen tot hij uiteindelijk de knoop doorhakt. hij snijdt zijn pols door. Zodra het begint te bloeden raakt Masahiro in een shock totdat hij tot het besef komt dat het bloeden gestopt is. Hij kijkt ernaar vol verbazing en komt tot het volgende besef dat hij ook geen pijn voelt. Eenmaal tot deze conclusie gekomen neemt hij de volgende stap, hij blijft snijden in zijn pols tot hij uiteindelijk zijn hand eraf hakt. Hij probeert hierna maar eens zijn nek door te snijden wat ook tot niets lijdt. Hij plakt zijn hand er uiteindelijk ook maar weer eens aan en probeert hierna zijn leven te beëindigen door zelfwurging wat natuurlijk ook niet werkt. Hij is nu eindelijk tot het besef gekomen dat hij onsterfelijk is en niet kan sterven. Met dit besef belt hij zijn collega Shinsuki Araki die in bed ligt met Eve. Masahiro weet Shinsuke zo ver te krijgen dat hij naar hem toe gaat komen. Zodra Shinsuke binnen is probeert hij Masahiro te laten schrikken wat hem niet echt lukt. Integendeel het gebeurt omgekeerd…. Masahiro shockeert Shinsuke met zijn zombieact met als hoogtepunt het opensnijden van zijn buik wat hem wonderbaarlijk wel pijn doet. Nadat hij zijn buik open heeft gekregen begint hij zijn ingewanden eruit te rukken totdat er niets meer over is. Nadat Shinsuke bewusteloos is gevallen komt Eve ook maar eens binnenwandelen en schrikt zich dood. Maar dan niet van het hoofd van Masahiro die hij zichzelf onthoofd heeft, nee ze schrikt van de troep die er is. Zodra Eve Shinsuke wakker heeft gekregen gaan ze opruimen en schoonmaken, onder het genot van Masahiro die ze probeert te shockeren wat niet meer lukt. De film eindigt uiteindelijk met de drie die de grootste lol hebben met ledematen!

Ja waar zou je deze film onder kunnen gooien. Ik kan hem geen shock noemen, en al helemaal niet in vergelijking met de eerste twee delen van deze beruchte serie. Een comedy nee dat ook weer niet daar is die te smerig voor. Hoe dan ook ik heb genoten van dit splatterfest want dat is het zeker. Wat wel erg grappig is en wat ook zeker gezegd moet worden, is dat er bij deze film geprobeerd is om een moraal mee te geven. “Wat er al wel niet kan gebeuren als je in een sociaal isolement komt en zelfs het werk slecht gaat”