Guinea Pig 2: Flower of Flesh and Blood

Poster voor de film "Guinea Pig 2: Flower of Flesh and Blood"

Guinea Pig 2: Flower of Flesh and Blood

42 min - Horror
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1985
Director:  Hideshi Hino
Runtime:  0 h 42 min


Het tweede deel van de Guinea Pig serie. De eerste is het meest shocking door de martelingen die uitgevoerd worden op de vrouw maar deze doet er zeker niets voor onder dan niet om martelingen maar om de gruwelijke beelden en de ziekelijke geest. Deze eerste twee delen zijn tegelijkertijd gefilmd om na het succes van Devil’s Experiment de markt meteen te overrompelen met Flower Of Flesh And Blood.

De bizarre artiest Hidesho Hibino ontvangt een pakketje van een overenthousiaste fan. Het pakketje bevat een 8MM film, 54 foto’s en een 19 pagina lange brief. De brief vertelt over een misdaad die gefilmd en bewaart is gebleven en alleen gedeeld mag en kan worden met gelijkgestemde geesten. Verder moet deze misdaad een groot geheim blijven. Na Het zien van de film brengt Hideshi Hibino al het bewijs naar de politie. Dit is het eerste gedocumenteerde geval van snuff ooit.

De film begint met het achtervolgen en drogeren van een meisje die ontvoert word.
Zodra het meisje ontwaakt kijkt ze om zich heen en uiteindelijk ziet ze een man gekleed als samoerai die een kleine zeis aan het slijpen is. De samoerai gaat naar haar toe met deze zeis en pakt een kip. Terwijl hij tegen het meisje zegt dat dit haar lot zal zijn onthoofd hij de kip. Het meisje begint te gillen en probeert zich tevergeefs los te rukken. De samoerai maakt een drugsmengsel klaar en dient haar dit toe doormiddel van een spuit. Hierna ontdoet hij zich voorzichtig van haar kleren en legt aan de camera uit dat de vrouw nu in een staat van extase is en alle pijn hierdoor als genot voelt. Hij laat ons nu een stukje van zijn geest zien, en vertelt over dat wat hij van haar gaat creëren het toppunt van schoonheid is. Het kunstwerk begint met bloesems van rood die bloeien uit de polsen van de jonge vrouw. Met andere woorden hij snijdt van haar afgebonden armen de handen eraf. Het mes komt er niet goed doorheen dus breekt hij de hand er maar verder af. Zodra de hand eraf is zie je de hand ook in een laatste stuip samentrekken. Nu komen de volle bloesems van haar schouder, en de samoerai begint met de armen er compleet af te snijden. Hier komt hij een stuk moeilijker doorheen dan door de polsen, dus pakt hij de bijtel erbij en hakt de armen er verder af. Het is nu tijd om de bloembladeren van haar onderlichaam te verwijderen die haar lichaam in een heerlijke geur gaan wikkelen. De zaag word erbij gehaald en haar benen worden eraf gezaagd. Hier heeft hij iets meer moeite mee maar zodra deze er ook af zijn kijkt de samoerai hier vol bevrediging naar. De tijd is nu gekomen voor haar ingewanden om wild rond te dansen en het lichaam in vele bloeiende bloesems te bedelven. De onderbuik word voorzichtig opengesneden met een scalpel. Zodra de incisie groot genoeg is trekt hij haar ingewanden eruit, waardoor het meisje eindelijk sterft. De samoerai is nu bijna zelf ook in een staat van hevige extase. Ze krijgt nu een ketting te dragen van felle rode bloesems, waarnaar de samoerai het hoofd van meisje er met een hevige slag eraf hakt. De samoerai pakt het hoofd op en is nu in hevige beroering van de schoonheid van wat hij gemaakt heeft en heeft zijn gevoelens amper in de hand. Hij legt het hoofd bij de rest van het lichaam neer, en kijkt vol bewondering en beroering naar het kunstwerk dat hij gecreëerd heeft. En nu om het kunstwerk af te maken neemt hij haar waardevolle juwelen eruit. Er wordt een lepel gepakt en de samoerai lepelt de ogen van de jonge vrouw eruit. Nu het kunstwerk voltooid is wordt het bij de rest van de verzameling gevoegd, die de samoerai de cameraman laat zien. We zien zijn verzameling van op sterk water staande oogballen, kippenkoppen, benen en handen. Daarna zijn tuin van wegrottende en door maden geïnvesteerde handen, armen en hoofden. Dit alles terwijl de samoerai een lied zingt over schoonheid van de dood. De film eindigt met de achtervolging van een nieuw slachtoffer.

Dit is een film over een gestoorde geest die ons laat zien wat voor hem de hoogste vorm van kunst is. Hij doet dit met een ongelofelijke bevrediging en liefde voor zijn kunst wat je heel duidelijk door de hele film door ziet. Flowers Of Flesh And Blood overtreft Devil’s Experiment zeker met het acteerwerk de samoerai komt heel geloofwaardig over evenals het gedrogeerde meisje. Wederom ben ik blij dat ik kan zien dat deze film nep is en ik geef dezelfde waarschuwing mee als bij Devil’s Experiment; Weet waar je aan begint als je deze film gaat kijken…….