Guilty Crown

Guilty Crown

23 min - Action, Animation, Fantasy, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2011
Director:  Tetsuro Araki
Runtime:  0 h 23 min


Op 24 December 2029 stort een biologische epidemie Japan in chaos. Vele mensen verdwijnen met als enige overblijfselen mysterieuze kristallen. Deze tragische gebeurtenis komt bekend te staan als Lost Christmas. Japan kan deze epidemie van het Apocalypse Virus, wat voortgekomen is uit Lost Christmas, niet in toom houden en vraagt om hulp. Deze hulp wordt geboden door een organisatie genaamd GHQ, een meedogenloze organisatie die het niet schuwt om besmette burgers te liquideren.

10 jaren later vindt de 17-jarige Shu Ouma (Y?ki Kaji) de gewonde Inori Yuzuriha (Ai Kayano) in een verlaten fabriek, die dienst doet als werkplaats voor de filmclub waar Shu toe behoort. Inori is op de vlucht voor de enforcers van GHQ, genaamd Antibodies. Wanneer deze Inori gevangen willen nemen kruipt Shu in zijn schulp uit angst voor het onbekende.

Inori blijkt niet alleen de vocalist van internet artiest Egoist te zijn, ze is ook lid van de terroristische organisatie Funeral Parlor. Hoewel Funeral Parlor aangeduid wordt als een terroristische organisatie, probeert deze de gewone burgers en geïnfecteerde mensen te beschermen tegen GHQ en de Antibodies.

Tsugumi (Ayana Taketatsu), de hacker van Funeral Parlor, vraagt Shu via het mechanische hulpje van Inori, Funell, om Funell naar de leider van Funeral Parlor, Gai Tsutsugami (Yuichi Nakamura) te brengen. Inori had als missie om een mysterieuze ampule met het zogenoemde Void Genome te stelen. Deze Void Genome, geeft de gebruiker de mogelijkheid om een zogenoemde Void uit mensen onder 17 jaar te halen en deze te gebruiken. Deze Voids kunnen verschillende vormen aannemen, gebaseerd op het karakter van de persoon waar ze uit gehaald worden. Wanneer Inori aangevallen wordt besluit Shu om voor het eerst in zijn leven terug te vechten.

Guilty Crown is een actie, sci-fi animé gesitueerd in een soort post-apocalyptische wereld en krijgt ook een duistere ondertoon. Guilty Crown is ook een soort coming-of-age waarin je de verschillende hoofdpersonen ziet groeien. Of die groei altijd even positief is, blijft een ander verhaal.

Verantwoordelijk voor Guilty Crown is studio Production I.G., één van de grote namen uit de Animé wereld. Met titels als Ghost in the Shell, Attack on Titan, Dead Leaves en films als Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth en The End of Evangelion, is Production I.G. niet echt een kleine naam.

Al met al is Guilty Crown een vermakelijke serie, niet te zwaar, maar ook niet te luchtig. Ook vermakelijk voor fans van Mecha.