Guardians

Poster voor de film ""

Guardians

100 min - Action, Fantasy, Science Fiction
Your rating:

Country:   Russia
Language:  Russian
Release Date:  2017
Director:  Sarik Andreasyan
Runtime:  1 h 40 min
Writers:  Andrey Gavrilov


Tagline: Squad of Soviet Superheroes

Ik kwam de trailer op YouTube tegen en ik was meteen gefascineerd. We zien een man met zwaarden die doet denken aan Casshern. Maar dit is niet alles, er is een man die transformeert in een beer. Ik heb het natuurlijk over het Russische antwoord op The Avengers, oftewel The Guardians.

Ook in Rusland zijn ze niet vies van een experimentje hier en daar. Tijdens één van deze experimenten wordt er een man ingespoten met een serum wat hem superkrachten moet geven. Hij is echter niet de enige waarop geëxperimenteerd wordt. De man die verantwoordelijk is voor de superhelden ontkomt zelf ook niet aan superkrachten. Het gevolg is echter dat hij niet alleen machines kan beheersen, maar ook nog eens een totaal ander uiterlijk krijgt. Het eindresultaat is een mix van Troma’s Toxic Avenger en Michael Berryman. De superhelden, oftewel The Guardians worden bij elkaar gehaald om de strijd tegen hem aan te gaan.

Als ik niet beter zou weten dan zou ik denken dat ik naar een film van The Asylum zat te kijken. Dit is namelijk een complete rip-off van alles wat er op superhelden gebied al eerder is uitgekomen. Captain America, Fantastic Four, X-Men, The Dark Knight en alles daartussen passeert de revue. Het zijn geen referenties, maar gewoon echt schaamteloos pikwerk. We hebben een variant van The Thing, we hebben een scene die 1 op 1 uit The Dark Knight Rises komt en veel meer. Maar dit is dus geen film van The Asylum. Dit is een serieuze Russische film die ook daadwerkelijk bedoelt is om internationaal de strijd aan te gaan met het Marvel Cinematic Universe, DC Movieverse en wat allemaal niet meer op superhelden gebied.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik mij wel kostelijk heb vermaakt met deze film. Deze film moet je namelijk op geen enkele wijze serieus nemen en dan is het best vermakelijk. Alles wordt zo serieus gebracht, vanaf de introductie van de helden en hun krachten tot en met de heftige achtergrond verhalen met liefde, verlies en overlijdens. Alles is oh zo serieus en dat maakt het allemaal eigenlijk erg lachwekkend.

The Guardians is op geen enkele wijze een goede film. Het is allemaal te zwaar over the top, het acteerwerk is tenenkrommend, de personages zijn flinterdun, het verhaal is een bij elkaar geraapt stapeltje kladjes en de special effects kunnen zo uit oude computer games komen. Nee, echt een slechte film, maar laten we eerlijk zijn, daar gaan we met een film als deze ook voor. En last but not least, er zit een beer met een minigun in! Wat wil je nog meer?