Ferozz: The Wild Red Riding Hood

Poster voor de film "Ferozz: The Wild Red Riding Hood"

Ferozz: The Wild Red Riding Hood

79 min - Fantasy, Horror, Erotic, Sexploitation
Your rating:

Country:   Cuba
Language:  Spanish
Release Date:  2010
Director: 
Runtime:  1 h 19 min


Tagline: Erotic fantasy Red Riding Hood

Het Roodkapje verhaal is een sprookje wat al door menig filmmaker onder handen genomen is in getrouwe verfilmingen en bizarre eigen visies op het sprookje. Het verhaal leent zich uitstekend voor horrorfilms waar er vele van verschenen zijn. Waar het zich ook voor leent is bizarre, kunstzinnige exploitation in de vorm van Ferozz: The Wild Riding Hood.

Jorge Molina is de man die van het sprookje een intense rit maakt die je niet snel vergeet. Molina is een oude rot in het vak. Hij heeft meerder films op naam staan en geeft in Cuba les in het regisseren in Havana. Van deze man kun je dus zeker verwachten dat hij weet wat hij doet.

Dayana Legrá speelt in deze film Miranda, het roodkapje van Molina’s Ferozz. Zij woont samen met haar moeder, vader en halfbroer/oom in het huis van grootmoeder. Grootmoeder is hier geen lieve vrouw zoals in het oorspronkelijke sprookje. Zij is een pervers mens die met harde hand haar wet handhaaft in haar huis. Haar zoon, de vader van Miranda is haar alles. Wanneer Miranda’s moeder, Dolores eten serveert wat haar niet bevalt, beveelt ze haar zoon om haar anaal te verkrachten onder het toeziend oog van Miranda en diens halfbroer Dully. Dully is niet alleen de halfbroer maar ook de oom van Miranda. Hij is namelijk het liefdeskind van haar vader en haar grootmoeder. Tijdens de verkrachting overlijd haar vader Lucio en ziet Dolores de kans om het huis te ontvluchten.

Enkele jaren later woont Dolores nog steeds op het land van grootmoeder Zulma. Hier is Zulma alles behalve blij mee en zij doet er dan ook alles aan om haar van haar land te verjagen. Dolores zoekt haar heil bij de broer van haar overleden man, Innocencio. Zij is echter niet de enige die een oogje op Innocencio heeft, ook Miranda is wel gecharmeerd van haar oom.

Als dit al bizar klinkt, bedenk je dan dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Molina presenteert deze perverse familie vol incest aan ons met een vleugje over the top acteerwerk en bizarre inkzwarte humor. De gehele film is verder ook nog gevuld met symboliek die menig kijker aan het denken zal zetten. Of er daadwerkelijk een boodschap achter deze symboliek zit ben ik niet achtergekomen. The Wild Riding Hood mag zeker controversieel genoemd worden. Het eerste gedeelte van de film laat Miranda in haar jeugd zien, waar we later nog eens op terugblikken. Je kan je als een voyeur voelen bij het bekijken van deze jeugdige dame die hier een puberend meisje speelt die met haar eigen seksualiteit aan het experimenteren is. Later in deze film dempt de seksuele ontdekkingstocht van Miranda in zijn geheel niet in, hij ontspoort verder.

Bij het bekijken van deze film kan ik niet anders zo nu en dan denken aan de soft erotische films van Jess Franco en dat is zeker een compliment. Molina’s Ferozz was een aangename verassing en laat zien dat exploitation en sleaze met prachtige beelden gecombineerd kunnen worden. Het vleugje humor doet deze film ook erg goed en maakt het geheel af. Zonder deze inktzwarte humor had ik deze film met heel andere ogen bekeken. Let wel dat deze humor niet voor iedereen is weggelegd en ook de mate van controverse in deze film niet. Schuw je controverse en zeer bizarre zwarte humor niet, dan kan ik je aanraden om deze film eens te bekijken.