Elektra

Poster voor de film "Elektra"

Elektra

PG-13 97 min - Action, Fantasy
Your rating:

Country:   Canada United States of America
Language:  English, Japanese
Release Date:  2005
Director:  Rob Bowman
Runtime:  1 h 37 min
Writers:  Zak Penn, Stu Zicherman, Raven Metzner


Tagline: Looks can kill

Laat ik eerlijk zijn: Elektra is een compleet overbodige sequel op een al matige film genaamd Daredevil. Ik heb ooit gezegd dat ik het niet over deze film wil hebben, maar ik probeer het toch.

De film Elektra speelt zich vrijwel direct na Daredevil af. Het personage Elektra is op wonderbaarlijke wijze tot leven gewekt achterin een ambulance. Dit lijkt me heel onwaarschijnlijk, omdat een van haar eigen wapens praktisch door haar heen werd gedrukt door huurmoordenaar Bullseye. Als je kijkt naar het soort verwonding en de tijd dat ze zonder hartslag heeft gelegen, hoef je geen arts te zijn om onzin te ruiken. Maar laten we eerlijk zijn, in Hollywood en met schaamteloos uitmelken kan alles!

Ik heb overigens geen idee waarom ze deze Elektra film in de bestaande verhaalijn proberen te plaatsen in plaats van er een losse spinoff van te maken. Om eerlijk te zijn, kan me dit stiekem ook bijzonder weinig schelen.

Over het verhaal kan ik kort en krachtig zijn: ik heb een korte samenvatting moeten lezen op het internet, want ik kon zelf niets van een verhaal vinden in deze film. Zelfs niet nadat ik mezelf onder genot van alcohol heb gemarteld om hem een tweede keer te kijken. Dit is het plot wat ik gevonden heb, of het klopt weet ik dus niet..

Het verhaal gaat over Elektra, wat niet geheel onverwacht is als je naar de titel van de film kijkt. Elektra heeft haar ouders verloren op jonge leeftijd en is daarna opgevoed door een man die Stick heet. Uiteindelijk wordt ze een gevreesde huurmoordenares.

Na de gebeurtenissen in Daredevil gaat ze ergens wonen, waar ze de opdracht krijgt om haar buurman en zijn dochter te vermoorden. Dit doet ze uiteraard niet, want dat zou niet echt heldhaftig zijn en te duister voor het type film dat ze probeerden te maken. Het duistere hebben ze aan de rest van de film over gelaten, want ik heb regelmatig geen flauw idee wat er precies gebeurd omdat het scherm te donker wordt. Ik dacht hierdoor zelfs op een gegeven moment dat het scherm van mijn tv defect was.

Zoals eerder vermeld is Elektra een vergetenswaardige tot slechte film, en een compleet overbodige sequel. Qua Marvel films zou ik me eerder richten op de vele malen betere films uit de MCU en dit soort bagger op de plank laten staan. Of bekijk de Netflix Daredevil serie voor een betere Elektra. Als je echter toch van deze film houdt, helemaal prima natuurlijk, maar ik vind de film net zo aangenaam als een toiletrol die gemaakt is van schuurpapier. Daar geniet ik zelfs meer van.