Eiken

Eiken

26 min - Ecchi, Erotic, Animation, Comedy, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2003
Director:  Kiyotaka Ohata, Aransumi
Runtime:  0 h 26 min


Ecchi en Fan Service. Twee termen die het animé lievend publiek vermoedelijk niet onbekend in de oren zullen klinken. Voor degenen die dit wel onbekend in de oren klinkt hier een korte uitleg. Ecchi is vrij vertaald ondeugend of wulps. Deze vertaling is ook wat er bij animé bedoeld wordt. Het genre wat ecchi aanduid is namelijk sexy zonder dat er de grens naar hentai overschreden wordt. (Hentai is dus animé waar pornografie in voorkomt) Fan Service is precies wat je zou verwachten. Service voor de fans. Het draagt niet bij aan het verhaal maar maakt het wel leuker (voor de fans dan). Vaak zie je dit in de vorm van een cameo in een serie of een dame of heer die bepaalde kledij dragen (schoolmeisjes, catgirls e.d.). Buiten de animé komt het ook steeds vaker voor maar dat is niet iets waar we het hier over zullen hebben.

Na deze korte uitleg dan nu over Eiken. Een serie wat het genre ecchi waardig is en waar de fan service van afdruipt. Als je de screens bij deze recensie bekijkt dan begrijp je denk ik wel wat ik bedoel hiermee. Voor de leken echter zal ik het alsnog uitleggen wat de fanservice in deze animé is. Je zou verwachten dat het in de vorm van kledij zou zijn, maar het is op het meest banale niveau van tits, ass en allerlei verwijzingen naar sex. Deze serie gaat er zo ver in dat het echt net geen hentai te noemen is. Het is zelfs zo gedaan dat er zelfs geen tepel in beeld is (tenminste niet zichtbaar open en bloot).

Waar gaat het over vraag je je af?? Het gaat over de mannelijke scholier Densuke Mifune (Akeno Watanabe) die tegen Chiharu Shinonome (Miwa Oshiro) opbotst en met zijn handen land op haar enorme borsten. Door deze actie wordt Densuke benijd door al zijn mannelijke medescholieren en wordt hij ook toegelaten tot de illustere Eiken club (tegen zijn wil weliswaar). Deze Eiken club bestaat enkel uit vrouwen (meisjes). Deze meisjes zijn op een uitzondering na weer het genre ecchi en de term fanservice meer dan waardig.

Densuke is door de botsing verliefd op Chiharu geworden en de Eiken club helpt hem waar mogelijk om Chiharu voor hem te winnen. Dit twee afleveringen door met niets meer en minder dan tits, ass en verwijzingen naar sex op de meest banale wijzes. Fan service op en top dus!

Tits en ass.. een element wat menigeen slechte horrorfilm nog wel eens weet te redden. Het element waar deze animé vol van staat en mee overspoeld wordt. Laten we eerlijk zijn, dit is een serie gemaakt voor mannen die van animé houden waar je panty shots hebt, zulke strakke pakjes dat je de tepels duidelijk eruit ziet prikken en sexueel getinte scènes zonder tot deze daad over te gaan. Aan de ene kant dus lang niet voor iedereen weggelegd maar aan de andere kant zeker voor het overgrote deel van het mannelijk publiek die niet vies tegen animé en vrouwen aankijkt. Jammer genoeg is er aan deze serie helemaal niets te vinden dat hem verder de moeite waard maakt. De humor is wel leuk maar er af en toe te dik bovenop, de animatie is niet heel erg bijzonder (behalve dan de bouncing boobs!!). Al met al leuk om een keer te zien maar verder vrij zinloos!