Dragon Ball Z: Lord Slug

Poster voor de film "Dragon Ball Z: Lord Slug"

Dragon Ball Z: Lord Slug

43 min - Adventure, Fantasy, Animation, Action, Science Fiction, Animé, Retro
Your rating:

Country:   Japan
Language:  English, Japanese
Release Date:  1991
Director:  Mitsuo Hashimoto
Runtime:  0 h 43 min


De aarde wordt bijna geraakt door een komeet. Goku (Masako Nozawa) en Krillin (Mayumi Tanaka) gaan erop af om hem op te blazen en de wereld te redden. Dit lukt ze uiteraard, maar Goku gaat een tijdje k.o. en er verschijnt een mysterieus ruimteschip. Hierin zitten Lord Slug (Yûsaka Yara) en zijn handlangers.

Gohan (Masako Nozawa) weet een aantal simpele handlangers te verslaan, maar verliest hierbij zijn muts met de Dragonball erop. Chi-Chi (Naoko Watanabe) verslaat er ook een, maar wordt al snel weer terug de keuken in geslagen.

Het volgende deel bevat een boel spoilers voor een film die al uit kwam in 1991, maar alsnog: spoiler alert vanaf hier. Lord Slug voelt een beetje alsof ze het toernooi gevecht tussen Goku en Piccolo (Toshio Furukawa) hebben gecombineerd met het gevecht tegen Oozaru Vegeta.

Lord Slug wenst bijvoorbeeld zichzelf jong met de Dragonballs, en later in het gevecht wordt hij reusachtig en dreigt hij Goku in zijn handen fijn te knijpen. Ook blijkt Lord Slug een psychopatische super Namekian te zijn, oftewel een van dezelfde planeet als Piccolo en Dende.

Ik ga jullie niet met het hele verhaal vervelen, want dat is echt niet heel erg interessant.

Wat wel uniek is voor deze movie, is dat Namekians blijkbaar er niet tegen kunnen als iemand fluit. Dit ontdekken ze aan het begin van de movie, wordt tegen Lord Slug gebruikt en zal nooit meer genoemd worden. Ook heeft Goku in deze movie een vorm die uniek is voor deze film, waarbij hij geen Super Saiyan wordt, maar wel een gouden gloed krijgt. Ook gaan zijn haren rechtop staan en kan hij blijkbaar in deze vorm tegen de grote vijand vechten.

Op deze paar punten na, is de Lord Slug movie inderdaad alles behalve origineel. Zo wordt hij traditiegewijs verslagen met een spirit bomb door Goku. Dat zegt niet dat het een slechte movie is. Sterker nog, het is voor mij de eerste movie in de reeks die het kijken waard is.

Hij is goed voor wat het is, maar mist originaliteit op een aantal punten en daarom krijgt deze movie een 7 van mij.

https://www.youtube.com/watch?v=-6Ww9KYfe_A