Dragon Ball Z: Fusion Reborn

Poster voor de film "Dragon Ball Z: Fusion Reborn"

Fusion Reborn is de twaalfde in een reeks van minstens vijftien Dragonball Z movies. Hoewel de kwaliteit van deze movies wisselt tussen zwaar flut en best tof, zijn ze allemaal beter dan de bioscoopfilm (zie recensie over Dragonball Evolution). Deze films spelen zich allemaal buiten de verhaallijn van de serie af, en hebben elk een vijand om te verslaan. Sommigen gaan gewoon dood, terwijl anderen terug komen voor sequels.

Fusion Reborn is één van de betere DBZ movies.In dit geval is het niet perse door een complete badass bad guy, maar door de hilarische scenes tussendoor. Een van King Yemma‘s medewerkers is namelijk door een ongeluk veranderd in het puur slechte wezenJanemba. Hij verstoort de complete realiteit, waardoor de grens tussen afterlife en aarde open komen te staan. De doden komen dus terug naar aarde! Denk hierbij bijvoorbeeld aan gestorven geliefden, zombies en verslagen vijanden. Goku moet in het hiernamaals op zoek naar hulp, die hij uiteindelijk krijgt van een ook overleden Vegeta.

Ondertussen hebben Gohan, Videl, Goten en Trunks op aarde hun handen vol aan alle terug gekomen doden. Wat ik met hilarische scenes bedoel, is bijvoorbeeld een jonge versie van Julia die terug keert bij een stokoude Romeo. Ook vecht Hercule (Mr. Satan in de Japanse versie) tegen een groep zombies, waarbij hij baalt dat hij geen publiek heeft om het te zien.

Wat voor mij de grap helemaal afmaakte, was dat Hitler en zijn leger met tanks door de straten rijden. Zo zit er een scene in, waar ze Goten en Trunks tegen komen. Wanneer deze transformeren tot super saiyan, maakt Hitler een opmerking over hun haarkleur en dat ze in zijn leger zouden moeten zitten.

Wat bad guys betreft, is Janemba de standaard krankzinnige slechterik die gewoon iedereen kapot wil maken. Het enige wat ik hier echt interessant aan vind, is dat Goku en Vegeta een fusion dance moeten doen om Janemba te verslaan als Gogeta. Uiteraard is dit inclusief slapstick achtige scene waarbij de fusion fout gaat, zoals het ook gaat in de Buu/Fusion saga tussen Goten en ‘Trunks.

Gotenks komt ook in deze movie voor, omdat Goten en Trunks besluiten om een fusion te doen om Hitler en zijn mannen te verslaan. Beetje overkill, maar het past prima in het complete plaatje van de movie. Zeker het kijken waard, maar dan wel vooral om alle flauwekul die zich afspeelt om het verhaal heen.