Dragon Ball Z: Broly – Second Coming

Poster voor de film ""

Dragon Ball Z: Broly - Second Coming

48 min - Fantasy, Animation, Action, Science Fiction, Animé, Retro
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1994
Director:  Shigeyasu Yamauchi
Runtime:  0 h 48 min
Writers:  Akira Toriyama


Tagline: Broly Is Back!

Broly (Bin Shimada) is mijn absolute favoriet als het gaat om Dragon Ball Z movie vijanden. Hij is super sterk, super psycho en roept de meest ziekelijke bedreigingen tijdens een gevecht. Dit laatste doet hij helaas alleen maar in Dragon Ball Z: Broly, The Legendary Super Saiyan. In Dragon Ball Z: Broly’s Second Coming is zijn woordenschat beperkt tot het roepen van de naam Kakarot, wat Goku’s (Masako Nozawa) Saiyan naam is. Deze lijkt binnen de tijdlijn van de serie te passen aangezien Goku dood is. Ik zou het ergens na de Cell games plaatsen, vlak voordat Gohan (Masako Nozawa) besluit om als Great Saiyaman tegen criminelen te vechten.

De film begint met Goten (Masako Nozawa), Trunks (Takeshi Takao) en Videl (Yûko Minaguchi) die op zoek zijn naar de Dragonballs. Een hiervan is te vinden in een spontaan ontstaan dorpje waar we nooit van hebben gehoord en nooit meer over zullen horen. De dorpsleider belooft ze de Dragonball te geven, als ze het monster weten te verslaan. Na een kort en flauw “gevecht” tegen het monster, blijkt dat Broly het echte monster van deze film is. Goten is namelijk kort aan het huilen geweest, iets wat gehoord is door een ingevroren Broly. Die denkt natuurlijk terug aan de dag dat Goku hem als baby liet huilen en wil meteen weer wraak.

Deze redenering achter Broly heb ik nog nooit kunnen begrijpen. Waarom zijn Saiyans zo haatdragend tegenover alles wat ze als baby heeft laten huilen? Dat zou net zo zijn alsof Bruce Banner elke keer in de Hulk verandert hij iemand een scheet hoort laten. Ze hadden rustig een betere reden kunnen geven voor Broly’s haat, of dit gedeelte misschien zelfs beter weg kunnen laten. Het is namelijk wel een hele makkelijke reden om Broly te laten hulken, maar dit had juist zoveel beter gekund.

Al met al is Broly’s Second Coming niet perse een slechte film. Het is en blijft een gevecht tegen een van de meest gevaarlijke DBZ vijanden ooit, hoewel ze er deels een slapstick van maken. Zo wordt het gevecht tegen een paar kinderen behoorlijk uitgerekt, totdat Gohan de dag komt redden. De film is al met al veel beter dan Bio Broly, maar lang niet zo goed als de eerste Broly movie.