Doom: Annihilation

De combinatie van videogames en films zijn, zoals jullie weten, nog nooit een groot succes geweest. Dit is simpelweg omdat het twee hele verschillende vormen van media zijn. Zou Doom Annihilation me dan kunnen overtuigen dat er hoop is?

Na een geflopte Doom film met Dwayne “the Rock” Johnson had ik in principe de hoop al opgegeven. Om eerlijk te zijn was die film ook gebaseerd op het slechtste deel uit de first person shooter reeks, uitgebracht door ID software. Doom 3 was teveel op horror gericht in plaats van demonen en zombies, actie en gore.

Doom Annihilation voelt aan als een combinatie van de eerste Doom en de 2016 reboot. Een experiment met een teleporter is gruwelijk mis gegaan, waardoor een groep space marines naar Phobos moet, de maan van de planeet Mars. Daar aangekomen moeten ze vechten voor hun leven tegen zombies en imps. Daarmee bedoel ik niet de schattige kleine dwergjes, maar monsters die vuurballen schieten en je ruggengraat eruit trekken.

Hoewel de film een beetje langzaam op gang komt door de complete uitleg achter de gebeurtenissen, breekt op een gegeven moment goed de hel los. Hier werden we ook goed enthousiast en klonk ook het nodige “yeah” door de woonkamer wanneer een imp een van de helden te grazen nam. Ook kwamen de helden in Annihilation op een gegeven moment de BFG tegen, en we weten allemaal waar die afkorting voor staat!

Doom Annihilation is vele malen beter dan de vorige Doom film, net zoals dat Doom 2016 vele malen beter was dan Doom 3. Het is een beetje hetzelfde alsof je vers kraanwater vergelijkt met hetgene dat door het riool stroomt vanaf het toilet. De film geeft me het gevoel alsof ik een diamant heb gevonden in de beerput der game verfilmingen. Het volgt misschien niet 100 procent een verhaal uit een game, maar doet zijn eigen ding op een goede manier. Misschien is het wel een prequel en speelt het zich af voor de eerste game, maar dat kan me bar weinig schelen.

Doom Annihilation is een goede actie/horrorfilm die vol spanning en kickass actie zit wanneer hij eenmaal op gang is gekomen. Niet alleen Doom fans, maar ook gewoon fans van flinke actie kunnen deze film ook zeker waarderen. Mocht je de hoop hebben opgegeven qua game verfilmingen, kijk dan deze film voor de welverdiende pot goud aan het einde van de regenboog. Ik heb eindelijk een goede game verfilming gevonden.