Don’t Let Go

Poster voor de film "Don't Let Go"

Don't Let Go

R 107 min - Science Fiction, Thriller, Mystery, Crime
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2019
Director:  Jacob Aaron Estes
Runtime:  1 h 47 min
Writers:  Jacob Aaron Estes


Tagline: Change the past. Save her future.

Nadat rechercheur Jack Radcliff (David Oyelowo) na een verwarrend telefoontje van zijn nichtje Ashley (Storm Reid) op onderzoek uit gaat, blijken Ashley en haar ouders vermoord te zijn. Jack vermoedt dat het drugsgerelateerd is wanneer hij een witte substantie vindt.

Het verlies van zijn familie heeft hem zwaar aangegrepen en Jack zoekt zijn heil in alcohol. Op een gegeven moment krijgt Jack een telefoontje van zijn overleden nichtje Ashley. Vol ongeloof blijft Jack naar de telefoon staren en hierdoor mist hij de oproep. Wanneer hij terug probeert te bellen blijkt het nummer buiten gebruik te zijn. De telefoon van zijn nichtje blijkt niet bij het bewijsmateriaal te zijn en dus gaat Jack terug naar het plaats delict en vindt hij daar de telefoon. Terwijl hij daar in de badkamer staat wordt hij gebeld. Hij wordt door zijn overleden nichtje, terwijl hij naast haar telefoon staat.

De telefoontjes blijven maar komen en Jack neemt op. Wanneer hij van Ashley hoort dat zij gewoon thuis is, stelt hij haar een paar vragen waardoor Jack het gevoel krijgt dat hij een telefoontje uit het verleden krijgt. Jack weet te raden wat zij allemaal gegeten heeft, terwijl Ashley het aan het vertellen is. Om dit verder uit te zoeken gaat Jack naar het huis waar het gebeurd is en vraagt hij aan Ashley om een rood kruis op de schuur te maken met een verfbus. Even later verschijnt er een kruis op de schuurdeur, terwijl die er eerst nog niet was. Wanneer Jack doorvraagt blijkt dat Ashley te bellen vanaf 25 juni, terwijl Jack al op de 29ste leeft. Tijdens het doorzoeken van het huis vindt Jack een aantal aanwijzingen die hem misschien kunnen helpen.

Terwijl Jack probeert de zaak op te lossen, probeert Ashley hem te helpen en hem van informatie te voorzien. Jack moet hierbij er voor zien te zorgen dat Ashley het verschil in tijd niet doorkrijgt om verwarring met haar realiteit te voorkomen.

Wat volgt is een vrij aparte film waarin de acties van Jack de gebeurtenissen steeds iets veranderen. En waarin Jack telkens blijft proberen om de dood van zijn familie te voorkomen.

De film heeft helaas een paar duidelijke inconsistenties. Hoewel Ashley aangeeft dat het de 25ste is, noteert Jack op een kalender dat zij de 21ste vermoord is. Het is maar een klein foutje, maar het doet afbreuk aan de consistentie van het verhaal. Dit haalt echter niet weg dat Don’t Let Go van Jacob Estes een indrukwekkende film is met een vermakelijk verhaal.