The Devilman Lady

The Devilman Lady

26 min - Action, Horror, Animation, Animé
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1998
Director:  Toshihiro Hirano
Runtime:  0 h 26 min


Devil Lady, een werk van Go Nagai. Go Nagai die beter bekend is met Devilman waar ik ook zeer zeker van kan genieten. De Devil Lady box ben ik tijdens Animecon tegengekomen en het zal je denk ik ook niet verbazen dat ik deze box niet heb laten liggen en heb meegenomen.

Jun Fudou (Junko Iwao) is een zeer geliefd en goed model met een zeer normaal leven. Dit normale leventje wordt ruw verstoort als ineens Asuka Lan (Kaoru Shimamura) aan de deur staat en haar meeneemt. Jun wordt ineens blootgesteld aan een man die voor haar ogen een monsterlijk wolf/mens verandert en direct Jun aanvalt. Tijdens deze aanval hoort Jun Asuka zeggen dat ze haar ware aard naar boven moet laten komen. De genadeslag is nog niet toegeslagen en Jun verandert ook in een mens/demoon: de Devil Lady! Ze verscheurt de wolf/mens en komt er op verscheurde kleren verder heelhuids uit. Asuka weet Jun hierna te chanteren om voor haar te werken als een monster jager en opruimer.

Jun verdelgt allerhande aan monsters maar toch twijfelt ze. Is ze zelf nog wel menselijk, is de verandering van mens in beestmens werkelijk evolutie of zit er toch wat anders of meer achter?

Om daar achter te komen zul je de serie aan een beschouwing moeten onderwerpen. Hoe dan ook het verhaal rolt zichzelf nar gelang de serie verder uit in een redelijk voorspelbare richting. De eerste helft van de serie is erg rechtlijnig: Jun wordt opgehaald om een beestmens te doden en slaagt hier in. Langzamerhand wordt het plot verder uitgewerkt en komt er meer aan te pas en wordt het steeds interessanter voor de kijken. Helaas gebeurt dit naar mijn mening nog net iets te langzaam waardoor de serie op een gegeven moment dat er nog niet bijster veel bijzonder gebeurt is zelfs saai.

Het verhaal wat verder uitgediept wordt in de serie is niets nieuws en ook niet op een nieuwe manier uitgevoerd maar laten we eerlijk zijn, dat verwacht je ook niet bij een serie als Devil Lady. Het oh zo typerende God/Duivel (Kami/Akuma) principe wordt weer eens naar voren gegooid en uitgewerkt op herkenbare manier voor de liefhebbers van dit genre. En natuurlijk een stukje discriminatie wat betreft mensen, beesten en halfbeesten. Ook niets nieuws maar ja.. had ik ook niet verwacht.

De serie blinkt daarnaast ook nog eens niet uit en splatter en gore wat je eigenlijk gezien Go Nagai wel zou verwachten. Tuurlijk zit er met enige regelmaat wat splatter en gore in, maar naar mijn inziens te weinig. Verder is het met de nudity ook erg schaars gedaan. Er zitten wel wat tits en ass momenten in maar niet om over naar huis te schrijven. Nu is het natuurlijk niet zo dat deze serie het daarvan moet hebben, maar het is wel tyerend voor Go Nagai werk

Al met al is Devil Lady niets vernieuwend en al helemaal niet voor degenen die bekend zijn met het werk van Go Nagai. De karakters die geïntroduceerd worden zijn niet vernieuwend en erg herkenbaar, verhaal is al vaker gedaan waarom heb ik me dan zo vermaakt met deze serie? Tjah wat kan ik zeggen, ondanks dat het niets nieuws is en voorspelbaar, is het wel op de juiste manier uitgevoerd zoals het hoort bij dit soort series. Dat was ook waar ik op hoopte en wat de serie voor mij de moeite waard maakte.

Devil Lady is niet een serie die je gezien moet hebben maar als je hem tegen komt kun je hem altijd aan een beschouwing onderwerpen.. Het is geen aanrader maar ook absoluut geen afrader, heb alleen geen al te hoge verwachtingen van de serie.

Voor de Go Nagai fans: Een incarnatie van Devilman maakt ook nog even zijn opwachting in deze serie!