Deadpool 2

Het kostte een boel moeite en jaren van doorzettingsvermogen van Ryan Reynolds en de fans om de eerste film mogelijk te maken. De film werd terecht een groot succes, en maakte duidelijk dat een R rated superheldenfilm heel erg goed kan werken. Ook heeft de eerste film bewezen, dat je best een goede film kan maken terwijl er in je budget wordt gehakt. Nu is de volgende logische stap een vervolg met een groter budget. Weet Deadpool 2 het niveau van de eerste film te bereiken?

Deadpool is een succesvolle huurmoordenaar na de gebeurtenissen van deel 1. Hij heeft succes met zijn krachten en thuis wacht elke avond de vrouw van zijn dromen. Het lijkt een beetje op het leven van Spider-Man, maar dan met meer bloed… en chimichangas.

Wanneer alles in zijn leven opeens weer mis gaat, besluit hij om alsnog een X-Man te worden. Natuurlijk werkt dit niet en belandt hij in een speciale gevangenis. Deadpool ontsnapt en richt een speciaal team op: X-Force. Samen met zijn team probeert hij de tijdreizende Cable weg te houden bij een jonge mutant.

Dit is een korte spoilervrije samenvatting van Deadpool 2. Zoals in de comics is het verhaal natuurlijk belangrijk, maar draait het vooral om de personages en de chaos. Ryan Reynolds weet weer een perfecte Wade Wilson/Deadpool neer te zetten. Verder keren ook Blind Al, Weasel, Vanessa en Dopinder terug in deze film.  Josh Brolin is daarbij ook een prima keuze geweest voor de half mechanische Cable. Hij bewijst in deze film, dat hij naast Avengers meppen ook goed is in Deadpool neerschieten. Ook krijgen we Domino te zien als een van de leden van Deadpool’s X-Force. Er zijn genoeg internetdiscussies over haar huidskleur, maar dit kan me weinig schelen zolang het personage goed wordt gespeeld. Wat dat betreft zou ik eigenlijk moeten klagen over het feit dat de samenstelling van X-Force geheel niet klopt. Maar goed, zoolang alles maar in de film past, zijn dit soort creatieve vrijheden wat mij betreft prima acceptabel.

Wat is nu mijn algemene mening over Deadpool 2? Hoewel het verhaal voor mij minder interessant was dan deel 1, is het wel weer een echte Deadpool film. Hiermee bedoel ik, dat bijna de gehele film een mix van pure chaos, geweld en flauwe grappen is. Ook blijf ik de terugkerende personages interessant vinden en voegen ook de nieuwe personages meer dan genoeg toe. Wie zat er nou niet te wachten om de bromance tussen Deadpool en Cable op het grote scherm te zien?