Daredevil Season 2

Daredevil Season 2

54 min - Action, Crime, Drama, Series
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2016
Runtime:  0 h 54 min


Tagline: No good deed goes unpunished

Eerst was het Dolph Lundgren, daarna Thomas Jane en als laatste Ray Stevenson. Dit zijn de voorgangers van Jon Bernthal die voor hem gestalte hebben gegeven als Punisher op het witte doek. Nu is dit niet helemaal eerlijk, want Jon Bernthal is niet de nieuwe Punisher in filmvorm, maar in de serie Daredevil. Het tweede seizoen van deze Netflix serie geeft ons namelijk weer een heel blik aan Marvel karakters die wij kennen, liefhebben, haten en misschien zelfs (nog) niet kennen.

In het tweede seizoen van Daredevil gaan we verder waar we het eerste seizoen afgesloten hebben. Fisk is achter tralies en zijn misdaad imperium is afgebrokkeld. Dit houdt natuurlijk niet in dat er niets meer te doen is voor Daredevil (Charlie Cox), want de bendes in Hell’s Kitchen willen allemaal een gooi naar de macht doen en alleen hij staat tussen hen en de onschuldigen. Nou, niet dus, want er is een nieuwe vigilante opgestaan in Hell’s Kitchen en dat is The Punisher! Dit eenmansleger rekent af met deze bendes en misdadigers op een manier waarop ze niet weer de fout in kunnen gaan. Hij geeft ze een vroegtijdig graf. Daredevil moet niet alleen afrekeken met de bendes, maar ook met de even zo gevaarlijke Punisher. Dit is nog niet alles, want ook een oude bekende in de vorm van Stick (Scott Glenn) komt weer in zijn leven en neemt een vlam van vroeger mee, Elektra (Elodie Yung)

De hoofdrol mag weliswaar voor Charlie Cox zijn als Daredevil, maar deze wordt hem afgestolen door Jon Bernthal. Hij zet een grandioos goede Frank Castle neer die in zijn rol van The Punisher wordt gedwongen. Op internet lees je het verhaal dat op de eerste draaidag van Jon Bernthal hij door fans werd benaderd met de eis dat hij een goede Punisher neer moest zetten want anders.. Nu weet ik niet wat hier waar van is, maar ik snap het sentiment van de fans. In de comics is The Punisher niet zomaar een vigilante, hij heeft veel meegemaakt wat in diverse verhaallijnen erg goed naar voren komt. Hij ziet zichzelf als een held terwijl de andere helden hem eigenlijk als een schurk zien, want ja, echte helden moorden nu eenmaal niet. Dit komt in de comics al vaak tot magnifiek goede confrontaties zoals met Captain America en Spider-Man, maar in Daredevil is deze confrontatie even zo goed hoor.

Helaas is The Punisher te snel uit beeld in dit seizoen en gaan we verder met weer een nieuw verhaal zo halverwege. Voordat je echter goed in dat deel van het verhaal zit komt The Punisher weer terug met zelfs een oude bekende, Wilson Fisk, wederom magnifiek neergezet door Vincent D’Onofrio. Het lijkt er haast op dat de mensen achter Daredevil door hadden dat de tweede akte met Elektra niet boeiend genoeg op zichzelf was. Punisher en Fisk terug laten komen in de tweede helft was een ontzettend goede keuze. Elektra, Stick en The Hand (een Japanse misdaadorganisatie) zijn geweldige karakters en levert een prachtige verhaallijn op, maar het moment dat Fisk weer in beeld is lijkt het niveau van Daredevil direct weer opgehoogd te worden. Dat er dan ook nog eens een interactie met The Punisher is, levert misschien wel de beste beelden van dit tweede seizoen op.

Door een Vincent D’Onofrio en Jon Bernthal valt het in dit tweede seizoen nog meer op dat Charlie Cox ondergesneeuwd wordt. Daredevil is al niet de meest interessante held, maar dat de show gestolen wordt door ondersteunende karakters zou niet de bedoeling moeten zijn. Jammer, maar aan de andere kant ook weer een geluk bij een ongeluk. Zonder The Punisher en Wilson Fisk zou dit seizoen twee niet de moeite waard zijn. Zij zorgen ervoor dat het van een middelmatig vervolg tot een aardig vervolg gerekend mag worden.