Cult of Chucky

Poster voor de film ""

Cult of Chucky

91 min - Horror, Thriller
Your rating:

Language:  English, Spanish
Release Date:  2017
Director:  Don Mancini
Runtime:  1 h 31 min
Writers:  Don Mancini


Tagline: You may feel a little prick

Chucky heeft zijn duidelijke ups and downs gehad in zijn filmreeks. Na 3 goede Child’s Play films kwamen 2 bijzonder slechte slapstick delen. Vervolgens kregen we met Curse of Chucky eindelijk weer een goede film. Dit was blijkbaar niet de afsluiter van de reeks, want al snel werd Cult of Chucky aangekondigd. Zou deze film ook goed kunnen zijn, of zouden we dankzij Jennifer Tilly weer in de comedy vallen?

Het antwoord daarop is simpel: het is een onverwacht goede film die zich weer weet te meten met de klassiekers uit de reeks. Nica Pierce uit het vorige deel is opgesloten in een gekkenhuis nadat zij de schuld krijgt van de moorden op haar familie. Wanneer Chucky weer achter haar aan gaat, komt Andy Barclay eindelijk weer in actie om zijn oude vijand te verslaan.

Ik hou het verhaal bewust zo kort, omdat ik niet teveel wil verraden. De film is in elk geval weer lekker duister en spannend, zoals de eerste 3 delen en Curse. Chucky beweegt wederom voor een groot deel van de film niet, totdat het echt nodig is. Dit doet me denken aan deel één en Curse, en is goed uitgewerkt. Dit wekt de illusie in je hoofd dat het gewoon een pop is en dat men alles verzint. Het speelt zich tenslotte af in een gekkenhuis.

Brad Dourif speelt wederom een fantastische Chucky en zijn dochter Fiona Dourif speelt een geloofwaardige Nica. Ook geweldig is het feit, dat Alex Vincent zijn rol als Andy Barclay weer op zich heeft genomen. Zoals je misschien wel weet, speelde hij de oorspronkelijke Andy in de eerste 2 delen en aan het einde van Curse.

Cult of Chucky is wat je van een Chucky film verwacht. Smerig, sarcastisch, bloederig, duister, spannend en vooral erg creatief. Mocht je teleurgesteld zijn in Bride en Seed, dan is Cult een goede film om de vieze smaak weg te spoelen.