Crazy Heart

Poster voor de film "Crazy Heart"

Crazy Heart

R 112 min - Drama, Music, Romance
Your rating:

Language:  English, German
Release Date:  2009
Director:  Scott Cooper
Runtime:  1 h 52 min


Tagline: The harder the life, the sweeter the song.

Eén van de verassingen in 2010 was voor mij een film genaamd Crazy Heart. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Cobb. Zijn boek vertelt over Otis “Bad” Blake, een uitgerangeerde Country artiest gebaseerd op real life artiest Hank Williams. De film volgt het boek niet exact en ook het karakter van Otis “Bad” Blake is aangepast. In de film is hij een mix van Waylon Jennings, Kris Kristofferson en Merle Haggard.

Zoals al eerder aangegeven gaat Crazy Heart over een uitgerangeerde Country artiest. “Bad” wordt in Crazy Heart gespeeld door Jeff Bridges. Voor deze rol heeft hij ook terecht een Oscar gekregen. Bad heeft zijn succesperiode al gehad en teert in zijn oude dagen op vergane glorie. Zijn protegé met wie hij jarenlang heeft opgetreden is erg succesvol geworden en dat staat hem in zijn geheel niet aan. Bad drinkt, rookt en het lijkt erop dat zijn leven alleen maar downhill gaat. Er komt echter een ommekeer in zijn leven als hij Jean Craddock (Maggie Gyllenhaal) ontmoet. Zij interviewt Bad voor een lokale krant echter wil Bad wel meer dan een interview. Uiteindelijk wordt dat ook meer en even lijkt het erop dat Bad Blake het juiste pad weer weet te vinden.

Crazy Heart heeft mij vanaf het eerste moment mee weten te slepen. Het verhaal wat zich langzaam maar zeker afspeelt is fantastisch. Het gaat inderdaad over een uitgerangeerde artiest die de liefde van zijn leven vindt en hierdoor het juiste pad weet te vinden. De wijze waarop dit gebeurt en vooral de afsluiting van het verhaal is echter geheel anders dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Jeff Bridges zet met Otis “Bad” Blake een fantastische rol neer. Hij is erg overtuigend wat zeker een groot aandeel is voor het succes van deze film. De andere acteurs zoals Maggie Gyllenhaal en Collin Farrel zijn eveneens erg sterk in hun rollen. De ware kracht van deze film zit echter in het fantastische verhaal. We zien een artiest terugkijken op de keuzes die hij gemaakt heeft en hoe hij verder wil gaan met deze keuzen. De bottom line echter is dat Crazy Heart een verhaal is over liefde en wat liefde kan doen in je leven. Niet alleen als in liefde voor een ander, maar vooral ook als in liefde voor jezelf.

Wat mij persoonlijk ook nog eens erg aantrok is de muziek. Jeff Bridges en Collin Farrel zingen zelf en doen dit erg goed! Crazy Heart is wat mij betreft een aanrader voor de liefhebbers van goed acteerwerk, mooie muziek en bovenal een sterk verhaal!