Child’s Play

Poster voor de film "Child's Play"

Child's Play

R 87 min - Horror, Thriller
Your rating:

Language:  English
Release Date:  1988
Director:  Tom Holland
Runtime:  1 h 27 min


Tagline: Chucky is one mean S.O.B.

Na 6 films is Chucky de Good Guy pop uitgegroeid tot een van de meest geliefde horror/slasher bad guys. Het is sowieso een van mijn persoonlijke favorieten, naast Jason Voorhees en Freddie Krueger. Ze nemen iets onschuldigs als een stuk speelgoed en veranderen het in een sadistische moordenaar.

De film Child’s Play is waar het allemaal begon… De beruchte “Lakeshore Strangler” Charles Lee Ray (Brad Dourif) wordt na een achtervolging doodgeschoten door agent Mike Norris (Chris Sarandon). Vlak voordat Charles overlijdt, weet hij met een voodoo spreuk zijn ziel te verplaatsen in een Good Guy pop in de speelgoedwinkel waar hij ligt. De winkel brandt uit en alles lijkt achter de rug te zijn. Kort daarna is het de verjaardag van Andy Barclay (Alex Vincent). Het enige wat hij wil is een echte Good Guy pop. Gelukkig weet zijn moeder Karen (Catherine Hicks) er een over te kopen van een zwerver. Wat ze niet weet, is dat het de bezeten pop uit de uitgebrande winkel is… Opeens verongelukt Karen’s collega en beste vriendin Maggie Peterson (Dinah Manoff) terwijl ze op Andy past… Hierna begint Chucky’s jacht op Andy, omdat hij de enige manier is om zijn ziel uit de pop te krijgen en in een nieuw lichaam.

Child’s Play is een lekkere duistere horrorfilm, waarin spanning eigenlijk belangrijker is dan het aantal lijken. Natuurlijk gaan er genoeg mensen dood, maar er zit ook echt een goed verhaal in de film. Wat ik ook mooi vind aan dit deel, is dat je de Chucky pop voor het grootste deel van de film niet ziet bewegen. Dit laat een groot stuk aan je eigen fantasie over. Tegen het einde van de film gaat hij pas voor de camera vloeken, rondrennen en moorden. Wat ik ook een sterk punt vind, is de lekkere duistere sarcastische humor en het plezier waarmee Chucky zijn slachtoffers vermoordt. Dit maakt het een heel interessant personage, waar nog heel wat goede films van mogen komen. En dan bedoel ik niet in de stijl van Bride of Chucky en Seed of Chucky.