Child’s Play 3

Poster voor de film "Child's Play 3"

Child's Play 3

R 90 min - Horror
Your rating:

Language:  Czech, English
Release Date:  1991
Director:  Jack Bender
Runtime:  1 h 30 min


Tagline: Chucky has a new playmate.

Na 2 delen kwam er uiteraard een derde deel in de Child’s Play reeks. Het zou een mooie trilogie van goede films worden (uiteraard hebben we tegenwoordig 6 films, maar toen was Bride of Chucky nog niet in beeld). Brad Dourif is zoals altijd de stem van Charles Lee Ray a.k.a. Chucky. Justin Whalin neemt in dit deel de rol van Andy Barclay op zich in plaats vanAlex Vincent. Laatstgenoemde keert wel heel even terug in zijn oude rol in de after credits scene na Curse of Chucky.

Het Play Pals bedrijf probeert wederom om hun goede reputatie terug te krijgen. Dit doen ze door weer te beginnen met het maken van Good Guys poppen. Wanneer ze met een takel het gesmolten hoopje ellende weghalen wat ooit Chucky was, komt er bloed in een machine. Op een of andere manier keert hierdoor de ziel van Charles Lee Ray in een verse pop.

Andy, die ondertussen in Kent Military School zit, krijgt kort erna een vreemd pakketje. Dit komt echter niet bij hem aan, omdat de jonge schoolgenoot Ronald Tyler(Jeremy Sylvers) besluit de Good Guy pop te houden. Dit is een interessante plot twist, omdat Andy’s rol in het geheel opeens wordt veranderd. Chucky besluit namelijk om Tyler’s lichaam over te nemen, waardoor Andy hem moet redden in plaats van zichzelf.

Child’s Play 3 is misschien wel mijn favoriete film uit de hele Chucky franchise. Met een goede locatie, interessante personages, duistere humor en een heleboel sterfgevallen is dit de ultieme Chucky film voor mij. In dit geval is er wederom een goede combi wat het stil zitten en rondrennen van Chucky betreft. Op die manier is er nog steeds de gedachte dat volwassenen het niet geloven dat de pop leeft. Anyway, deze film is hoe dan ook een absolute aanrader.