Child’s Play 2

Poster voor de film "Child's Play 2"

Child's Play 2

R 84 min - Drama, Horror
Your rating:

Language:  English, Turkish
Release Date:  1990
Director:  John Lafia
Runtime:  1 h 24 min


Tagline: Look out Jack! Chucky's back!

Willen we meer of minder Chucky na de eerste Child’s Play?

Als jullie antwoord hierop meer meer meer is, hebben jullie geluk! Na het succes van de eerste film werd er besloten om een vervolg te maken. Brad Dourif nam het weredom op zich om de stem van de sarcastische moordende pop op zich te nemen. Ook keert Alex Vincent terug als Andy Barclay.

Andy woont in dit deel bij zijn pleeggezin, omdat zijn moeder voor gek is verklaard vanwege het Chucky verhaal en nu speciale hulp krijgt. Dit pleeggezin bestaat uit Joanne (Jenny Agutter) en Phil (Gerrit Graham) Simpson. Ook woont er een jongedame Kyle(Christine Elise).

Ondertussen besluit het Play Pals bedrijf om de originele verbrandde Chucky pop weer op te lappen. Op die manier willen ze bewijzen dat alle verhalen niet kloppen die door Andy en zijn moeder de wereld in zijn geholpen. Wanneer hierbij een van de medewerkers op mysterieuze wijze wordt geëlektrocuteerd, proberen ze het probleem weg te stoppen.

Chucky leeft weer en gaat meteen weer op jacht naar Andy voordat het te laat is en hij eeuwig in de pop zal zitten. Hij vervangt de familie Simpson’s oude Good Guy pop Tommy, waardoor niemand in de gaten heeft dat er iets aan de hand is.

Hoewel dit deel verder gaat met het idee dat het allemaal Andy’s fantasie is, zit Chucky niet zo lang stil als vorige keer. De film is dus niet perse op spanning gericht, maar op de duistere sarcastische humor van het personage. Uiteraard vloeit er in dit deel ook genoeg bloed en is de lijkenstapel groter dan in het eerste deel.

Is deze film goed? Natuurlijk is hij goed!

Chucky is terug en hij is weer goed op dreef in dit mooie vervolg op een goede film. Van de beginscènes van de heropbouw tot en met de eindscene in de fabriek, een waar meesterwerk!

Ik heb van de film genoten en ik raad jullie aan om dat ook te gaan doen.