Children of the Corn

Poster voor de film "Children of the Corn"

Children of the Corn

R 93 min - Drama, Fantasy, Horror, Thriller
Your rating:

Language:  English, Portuguese, Spanish
Release Date:  1984
Director:  Fritz Kiersch
Runtime:  1 h 33 min


Tagline: In their world adults are not allowed... to live.

Eén van de horrorfilms die me altijd bijbleef als kind was Children of the Corn uit 1984. Ik was toen 12 jaar oud en al fan van het horror genre. Dat was me met de paplepel in de mond gelegd door mijn moeder die niets liever deed dan naar horror films kijken. Ik wist toen al dat het ketchup was die van het scherm spatte, zoals me altijd is verteld. Children of the Corn is geregisseerd door Fritz Kiersch in 1984 en is gebaseerd op het succesverhaal van de king der horror schrijvers Stephen King. Die ook al in die tijd mijn lievelingsschrijver was, door het zien van zijn film Carrie en alle boeken die ik van hem had gelezen. Children of the Corn verteld het verhaal van een gestrand koppel Vicky (Linda Hamilton) en Burton (Peter Horton) in een klein dorpje Gatlin omdat ze een moord willen aangeven. Al gauw hebben ze door dat er in het dorpje geen volwassenen zijn, enkel kinderen. Die blijken het volledige dorp in handen te hebben en zijn niet bepaald aardig voor onze bezoekers Vicky en Burton.

Langzamerhand kom je te weten hoe het komt dat het dorpje geregeerd wordt door kinderen. 3 jaar geleden kwam er een jongen genaamd Isaac naar het dorpje en met zijn preken kreeg hij langzamerhand de kinderen in zijn macht. Door zijn opzwepende preken kregen de kinderen de opdracht om alle volwassenen uit te moorden. Sindsdien is het dorp niet meer wat het geweest was.

Ook Vicky en Burton komen er snel achter dat ze de volgende zijn die vermoord zullen worden. De kinderen willen hen namelijk offeren in de korenvelden aan hun slechte bovennatuurlijke god. Zullen Vicky en Burton een gewelddadige dood hebben of zullen ze ontsnappen aan deze gewelddadige moordenaars? Dat ga ik je nu lekker niet vertellen, anders is de pret eraf.

Ondertussen zijn er sequels (een 7 tal) gemaakt van Children of the Corn, maar nothing beats the first one. Kleine anekdote die ik wel wil vermelden is dat je in de film het boek ‘Nightshift’ van Stephen King ziet liggen in de auto van Vicky en Burton.Children of the Corn moet je als horror liefhebber gezien hebben! Ik wens je alvast veel kijkgenot.