Alchemy Weapons

Wanneer Kazuki Mutou het leven van een meisje probeert te redden van een monster verandert zijn leven voor altijd. Het lukt hem om het leven van het meisje te redden, maar moet daar de hoogste prijs voor betalen: zijn eigen leven.

Wanneer hij tussen het meisje en het monster springt wordt zijn hart doorboord door het monster. Hier blijft het echter niet bij. De zelf opoffering heeft de interesse gewekt van Tokiko Tsumura, het meisje dat Kazuki probeerde te redden. Zij vervangt Kazuki’s hart door een Kakugane. Tokiko is een Alchemy Warrior, een krijger die met behulp van zogenoemde Kakugane (een voorwerp gemaakt door Alchemie) Homunculus uit wil roeien. Deze Homunculus zijn wezens die door Alchemie zijn veranderd in monsters, die het vlees van mensen eten.

Wanneer Kazuki weer wakker wordt in zijn eigen bed, denkt hij dat wat de vorige avond gebeurt is maar een droom is. Dit verandert echter wanneer de volgende dag hij aangevallen wordt door het zelfde monster van de vorige nacht en daarbij bijna zijn jongere zus verliest. Wanneer Kazuki moet nablijven en de schooltuin moet schoonmaken wordt hij aangevallen door een slangachtig monster. Kazuki weet in eerste instantie weg te komen, maar wordt staande gehouden door zijn jongere zus Mahiro. Hierdoor heeft het monster een kans en eet Mahiro in één hap op. Op dat moment komt Tokiko ten tonele en verslaat met behulp van haar Buso Renkin het monster, gelukkig nog op tijd om Mahiro te redden.

Wanneer Kazuki en Tokiko Mahiro naar de ziekenboeg hebben gebracht, wacht voor Kazuki de keuze. Terug gaan naar zijn normale leven als student, of Tokiko helpen met het verslaan van de Homunculi. Na zijn jongere zus terug gebracht te hebben gaat Kazuki tegen de waarschuwingen van Tokiko in en besluit hij haar te gaan helpen. Wanneer hij Tokiko weer treft in een verlaten fabriek is Kazuki genoodzaakt om zijn eigen Busou Renkin te activeren.

De Busou Renkin, of Armament Alchemy, is een wapen dat het instinct van de gebruiker activeert en vormt in een uniek wapen. Het enige wat hier voor nodig is, is de Kakugane. Iedere krijger die gebruik maakt van een Kakugane heeft een uniek wapen op activeren, wat het meest past bij zijn of haar gevechtstijl en instinct.

Buso Renkin is in vele opzichten een typische jongens animé. Een jongen, Kazuki in dit geval, komt als underdog in een, voor hem, nieuwe wereld terecht en wordt de held van het verhaal. Nu is hier niets mis mee, maar qua originaliteit van het verhaal laat het wat te wensen over. Dit alles haalt niet weg dat het zeer vermakelijke animé blijft. Wat ook gebruikelijk is, is dat de meeste animé vol zit met moraliteit. In dit geval is het de wens en wil van Kazuki om de mensen te beschermen en er voor te zorgen dat er geen slachtoffers meer vallen. Ook dit is niet storend, aangezien in Japan de tekenfilms haast een prominentere rol spelen in de dagelijkse opvoeding dan in het westen, althans, zo lijkt het haast. Helaas naast de normen en waarden die de verscheidene animé bevatten, zijn de animé goed gevuld met actie en gewelddadige scènes. Of dit een goed iets is voor opgroeiende kinderen is te betwijfelen. Voor de jongere jeugd misschien niet zo geschikt, maar voor de wat oudere jeugd zeker vermakelijk.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D_BWKT-VRHA