Bride of Re-Animator

Poster voor de film "Bride of Re-Animator"

Bride of Re-Animator

R 96 min - Horror, Science Fiction, Comedy, Lovecraftian
Your rating:

Language:  English
Release Date:  1989
Director:  Brian Yuzna
Runtime:  1 h 36 min
Writers:  Rick Fry, Brian Yuzna, Woody Keith


Tagline: Date. Mate. Re-animate.

Zoals eigenlijk bijna elke goede horror film heeft Re-Animator een vervolg gekregen in de vorm van Bride of Re-Animator. Nu leert de ervaring dat vervolgen over het algemeen niet kunnen tippen aan het origineel en meestal het origineel ook geen eer aandoen. Er zijn gelukkig uitzonderingen. Met mijn ervaring wat betreft sequels ben ik deze film dan ook gaan kijken.

Herbert West (Jeffrey Combs) en Dan Cain (Bruce Abbott) zijn nog steeds bezig met het perfectioneren van de reagent die de doden het leven teruggeeft. Herbert is verder in zijn experimenten en weet inmiddels de reagent ook op andere manieren toe te passen dan hij voorheen trachtte. Was het voorheen enkel de doden die hij tot leven wekte, nu zijn het lichaamsdelen die hij tot leven wekt. In zijn experimenten met het tot leven wekken van lichaamsdelen maakt hij van de verschillende onderdelen soms wel heel erg leuke nieuwe creaturen.

Dan vindt op een gegeven moment dat Herbert te ver gaat en wil eigenlijk dat de experimenten stoppen, alleen heeft Herbert iets achter da hand, het hart van de overleden vriendin van Dan. Hiermee wil hij een vrouw herconstrueren met alleen de beste lichaamsdelen.

Natuurlijk gaat niet alles volgens plan met de experimenten en we kunnen dan ook nog aardig wat leuke momenten hiermee verwachten en Herbert krijgt ook nog eens bezoek van een oude bekende.

Een vervolg he… Altijd minder dan het origineel maar ik ik had ook niet verwacht dat deze beter zou zijn dan het origineel. Wat deze wel is, is wat ik eigenlijk niet verwachte maar wel hoopte, een waardige sequel. Bride Of Re-Animator blijft lekker in de zelfde stijl als zijn voorganger met wederom heerlijke gore en humor zonder in herhalingen te vallen of te veel op Re-Animator terug te vallen. Wat ook heel erg goed meewerkt aan deze films is dat de karakters uit de voorganger wederom hier hun opwachting maken en wederom geniale rollen neerzetten. Combs en Gale stelen hier wederom de show maar wat wil je dan ook als Herbert West en het hoofd van Dr. Carl Hill.

Ander goed punt is dat in deze Re-Animator juist weer andere aspecten van Lovecraft’s “Herbert West – Reanimator” naar voren komen die er in de eerste niet naar voren komen. Als dit geen sequel zou zijn en er naast het tot leven wekken van lichaamsdelen ook volledige lichamen tot leven gewekt werden en er een paar details anders werden uitgevoerd zou Bride Of Re-Animator zelfs een betere verfilming zijn van het verhaal dan Re-Animator zelf.