BloodRayne

Poster voor de film "BloodRayne"

BloodRayne

R 95 min - Action, Adventure, Fantasy, Horror
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2005
Director:  Uwe Boll
Runtime:  1 h 35 min
Writers:  Guinevere Turner


Tagline: Revenge never tasted so sweet.

“BloodRayne” is een film gebaseerd op een gelijknamig computergame, waarin een Dhampir (half mens, half vampier) de hoofdrol speelt. Waar Rayne (Kristanna Loken) in het computerspel het op moet nemen tegen zombies en later Nazi’s, neemt ze het in de film op tegen haar vader, de vampier Kagan (Ben Kingsley) en zijn leger bestaande uit slaven onder leiding van Domastir (Will Sanderson), bijgestaan door Brimstone Society.

In het Roemenië van de 18de eeuw is de jonge Dhampir gevangen door een circus, die als hoofdattractie “freaks” heeft als een Siamese Tweeling en andere rariteiten. Wanneer andere circusartiesten Rayne proberen te verkrachten, proeft zij voor het eerst van haar krachten als vampier. Door de ervaring die zij heeft gehad met de circusartiesten besluit Rayne nooit het bloed van onschuldige mensen ze zullen drinken.

Ondertussen zijn drie vampierjagers, Katarin (Mischelle Rodriguez), Sebastian (Matthew Davis) en Vladimir (Michael Madsen) op zoek naar de jonge Dhampir. Helaas komen ze te laat, wanneer Rayne in een klooster wordt gevonden door het slavenleger van Kagan. Het lukt het drietal om Rayne te bevrijden in het huis van vampier Leonid (Meat Loaf). Samen met de drie jagers gaat Rayne op jacht naar haar vader om wraak op hem te nemen.

“BloodRayne” is absoluut geen topper van een film. Dit komt mede door het slechte verhaal, maar merendeel door het slechte acteerwerk, de nog slechtere dialogen als: “Dood haar” en “Hier is het eten” en de houterige vechtscenes. Over het algemeen genomen, echter, is “BloodRayne” wel een vermakelijke film om op te zetten, mits je door de fouten heen kan kijken. Gelukkig hebben de makers van de film zich wel gehouden aan de ‘vampier-regel’ dat vampieren niet tegen zonlicht kunnen. De overige ‘vampier-regels’ zijn niet zo zeer belangrijk, aangezien elke andere vampierfilm zijn eigen regels er op na blijkt te houden.

Tot slot nog even een paar trivia over de film.

De halfnaakte prostituees in het huis van Leonid zijn echte Roemeense prostituees. Regisseur Uwe Boll heeft aangegeven dat het goedkoper was om hen in te huren dan professionele acteurs. Verder was Jessica Alba in eerste instantie gevraagd voor de rol van Katarin. Zij heeft echter afgezegd aangezien zij de rol te bruut vond.