Blood: The Last Vampire

Poster voor de film "Blood: The Last Vampire"

Blood: The Last Vampire

R 91 min - Action, Adventure, Horror, Science Fiction, Thriller, Animé
Your rating:

Country:   Japan Hong Kong China France
Language:  English, Japanese
Release Date:  2009
Director:  Chris Nahon
Runtime:  1 h 31 min


Tagline: Where evil grows, she preys.

Monsters, demonen, heksen en andere bovennatuurlijke wezens inspireren de makers van animé al decennia. Het populairste bovennatuurlijke wezen blijft toch echter de vampier, ook in animé. Met films en series als Dance in the Vampire Bund,Hellsing, Strike The Blood, Vampire Hunter D,Vampire Princess Miyu en vele anderen mag dit overduidelijk zijn. Een andere animé die feilloos in dit rijtje thuis hoort is Blood: The Last Vampire.

Saya (Yûki Kudô) jaagt al eeuwen lang op zogehetenChiropterans. Deze vampierachtige monsters die zich kunnen vermommen als normale mensen, met menselijke intelligentie, blijven in leven door het drinken van menselijk bloed. Ondersteund door David(Joe Romersa) van de Amerikaanse organisatie Red Shield jaagt ze met haar katana op deze wezens.

In 1966 infiltreert Saya een school op de Amerikaanse luchtmachtbasis Yokota Air Base, waar meerdereChiropterans zich verschuilen. Haar missie is om deze monsters te doden voordat zij weer voeden en een winterslaap houden. Onbewust raakt de schoolzusterMakiho Amano (Saemi Nakamura) betrokken in de jacht op deze monsters wanneer zij met behulp van Saya weet te ontsnappen aan twee van deze wezens.

Blood: The Last Vampire betekende de start van een franchise gebaseerd op het originele verhaal van Kenji Kamiyama en heeft tot verschillende Light Novels, Manga en animé series (Blood+ enBlood-C) geleid.  Er is zelfs een videospel en een live-action van uitgekomen.

Blood: The Last Vampire is één van de weinige animé die zowel engels als japans als taal gebruikt in de film, iets wat ik persoonlijk kan waarderen. Een minpunt hier echter vind ik dat het spreektempo van het engels in vele gevallen aardig laag ligt bij verschillende personages. Ook de grafische kant laat mijns inziens wat te wensen over, zeker als je gaat vergelijken met andere animé uit hetzelfde jaar en van dezelfde studio.

Al met al blijft deze korte animé leuk om te zien, maar een hoogstandje is het zeker niet.