Blood Dolls

Poster voor de film "Blood Dolls"

Af en toe kom ik een film tegen en dan krijg ik zo’n gedachte van: WTF, en neem de film dan mee. Meestal als ik zo’n film mee neem dan is het of omdat de hoes mij aantrok, een naam, of het is echt een complete gok. Blood Dolls was ook zo’n gok. Hierbij was het een complete gok ik wist enkel dat het een uitgave van Full Moon Productions is. Hier heb ik een paar films van in de collectie. Deze staan allen gerant voor slechte films waar ik toch wel met de nodige drank smakelijk om kan lachen. Dus met deze kennis in mijn achterhoofd vond ik het afgelopen zondag weer eens tijd voor een slechte film.

Psychotische poppen, rock bitches gekleed in latex in een kooi, een butler geschminkt als clown, een lilliputter met een ooglapje en niet te vergeten een man met een minihoofd die een lelijk masker draagt. Dit is waar Blood Dolls om draait.

Virgil Travis (onze hoofdrolspeler met een minihoofd, gespeeld door Jack Maturin) heeft door concurrenten een flinke smak geld verloren. Reden genoeg voor hem om van drie mensen die hier verantwoordelijk zijn in bloeddorstige poppen te veranderen. En dit is nog niet alles, het gaat verder want wat doet Virgil met deze poppen??? Hij stuurt ze tezamen met de clown/butler Mascaro gespeeld door William Paul Burns op zijn overige vijanden af om met ze af te rekenen.

Nou nou nou, een drietal poppen genaamd Pimp, Sideshow en Ms. Fortune en een butler/clown op moordpad. Dat moet toch wel leuk worden? Nou niet dus geen gore geen ranzigheden, zie je een moord waarvan je denkt nou komt ie… nou niet dus. En wat denk je tegen het eind komt er ook nog een plottwist en krijgen we romantiek erin… Afgrijselijk

Zoals het een no budget film behoort is het script ronduit slecht en zitten er tal van fouten in. Meestal is dit geen probleem omdat de film toch ronduit lachwekkend is of een splatter festijn. Maar dat is iets wat er bij deze film compleet mist. Hij is niet grappig en elke situatie waarin je gore verwacht is er niets :S

Na het zien van deze film dachten we dat het misschien een promotiefilm was voor de band die in deze film te zien was. Maar na enig onderzoek op internet ben ik erachter gekomen dat dat niet het geval is. Wel een pluspuntje, de opgesloten bitch band zingt en speelt elk nummer in deze film wel zelf. De dames zijn allen b-film actrices die een voorliefde hebben voor rock muziek en hier ook mee bezig zijn. Natuurlijk is er bij deze film ook een soundtrack opgenomen door de Blood Dolls (de dames in de kooi dus). Na de film zijn ze zelfs even gaan toeren maar dat zou vast niet zo’n succes geweest zijn aangezien er naast de soundtrack verder niets verschenen is.

Dit vond ik nu echt weer eens een slechte film in de slechte zin van het woord. Erger nog op het moment is dit de slechtste film die ik dit jaar gezien heb en geloof me heb er al aardig wat gezien dit jaar. Leuk voorbeeld het geluid wat Ms. Fortune maakt (akelig geluid) is of geript van de Skeksis uit de film The Dark Crystal of ze hebben een soortgelijk geluid gemaakt. Enige pluspuntje wat ik kan vinden zijn de mooie dames maar daar zie ik te weinig van in deze film om het echt een pluspunt te noemen. Dit is wat je noemt een echte flop… een totale verspilling van je tijd!