Blind Date

Poster voor de film "Blind Date"

Blind Date

90 min -
Your rating:

Language:  Dutch
Release Date:  1996
Director:  Theo van Gogh
Runtime:  1 h 30 min
Writers:  Tom Erisman, Renée Fokker, Theo van Gogh, Kim van Kooten, Peer Mascini


“Blind Date” zat in een box samen met “06”. En om heel eerlijk te zijn sprak de film me totaal niet aan. Omdat de tekst achter op de hoes eigenlijk niets prijs gaf. En wat er wel prijsgegeven werd was nou niet echt het gene waar ik zin in zou krijgen om te gaan kijken.

Maar met volslagen verstandsverbijstering Besloot ik de film te gaan kijken.

Het verhaal:
“Blind Date” gaat over 2 ouders Katja (Renée Fokker) en Pom (Peer Mascini) die hun dochtertje hebben verloren tijdens een auto ongeluk. Door dit ongeluk is hun relatie stuk gegaan. Maar Katja en Pom willen elkaar juist wel. Door allerlei vreemde rolspelletjes willen ze het overlijden van hun dochtertje verwerken. En proberen weer dichter bij elkaar te komen staan. Het loopt uit tot een totale psychologische oorlogvoering met een vrij extreme climax.

Nou nadat ik “Blind Date” gezien had, moest en zou ik mijn eerdere mening volledig terug nemen. Het is een aaneenschakeling van geweldig acteerwerk. Goed camera werk. En vooral ijzersterke dialogen. De film is heel klein qua opzet. Zo kent het eigenlijk maar 1 film locatie. Bestaat de cast uit niet meer dan 3 echte acteurs. Maar juist door deze aspecten en de visie van Theo van Gogh is de film een cineastisch meesterwerk.

Ik vind het een absolute uitblinker binnen de Nederlandse filmindustrie.