Biotherapy

Poster voor de film "Biotherapy"

Biotherapy

36 min - Horror, Science Fiction
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  1986
Director:  Akihiro Kashima
Runtime:  0 h 36 min

Stars: 

Japan staat bekend om meerdere dingen qua films. Eén van deze dingen is tocht wel de extreme gore en splater films die ze kunnen maken. Denk hierbij aan Guinea Pig, Naked Blood, Red Room e.d. Biotherapy is er eentje die ook in dit rijtje thuis hoort.

Een groep wetenschappers heeft een formule uit weten te vinden die erg gewild is. Ze hebben immers de aandacht weten te trekken van een buitenaards wezen die het goedje nodig heeft voor zijn eigen doeleinden. Het wezen probeert uit alle macht het goedje te pakken te krijgen waarbij hij alles en iedereen wat in de weg komt vermoord (op manieren die we van Japanse gore gewend zijn). Niets lijkt het wezen in de weg te staan om het goedje te pakken te krijgen of weet de politie toch iets tegen hem in te brengen?

Jaja dit is er weer eentje die in het rijtje van extremere Japanse films thuis hoort, helaas heeft deze ook weer last een vervelend iets waar velen van de extreme werken last van hebben wat “verhaal” heet. Deze film is niet met subtitles te krijgen dus je krijgt af en toe lekkere dialogen en verhaaluitleg voor de kiezen in het mooie Japans. Nou versta ik inmiddels wel een beetje Japans en weet wel in grote lijnen waar de film over gaat maar niet alles is mij compleet duidelijk.

Gelukkig draait het zoals je mag verwachten bij dit soort films niet om het indrukwekkende verhaal maar om de splatter en gore die in beeld gebracht wordt. En dat heeft deze inderdaad in overvloed. Je kan genieten van ogen, tongen en reageerbuisjes met gore effecten om er zo een paar te noemen. De gore effecten in deze film zijn helaas niet van een dusdanig hoog kaliber dat ze veel indruk op mij maken maar vermakelijk is het zeker.

Voor de gorehounds is dit zeker wel een aanrader alleen heeft Japan veel meer te bieden wat betreft dit genre, en laten we eerlijk zijn…. Biotherapy is zeker niet de beste, extreemste of smerigste wat Japan hierin te bieden heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=TgafDcAcdM0