Big Nothing

Poster voor de film "Big Nothing"

Big Nothing

R 86 min - Action, Comedy, Crime, Thriller
Your rating:

Country:   United Kingdom
Language:  English
Release Date:  2006
Director:  Jean-Baptiste Andrea
Runtime:  1 h 26 min


Tagline: They wrote the book on how not to be criminals.

Big Nothing gaat over Charlie (David Schwimmer), een leraar die helaas door een aandoening zijn baan heeft verloren. Omdat hij vind dat ze aan het inkomen van zijn vrouw, politieagente Penelope (Natascha McElhone), niet genoeg hebben gaat hij op zoek naar een baan. Hierdoor komt hij bij een callcenter terecht, waar hij al na zijn eerste werkdag wordt ontslagen. Zijn oude collega Gus (Simon Pegg) heeft een plan om aan veel geld te komen en wil Charlie hierbij betrekken. Ook weet de sluwe Josie (Alice Eve) zich bij het groepje te voegen.

Het plan is, om Reverend Smalls af te persen vanwege het bezit en bekijken van illegale films. Josie belt hem op, Charlie zorgt voor een alibi en Gus gaat het geld ophalen. Klinkt heel erg simpel, toch? Blijkbaar niet, want letterlijk alles gaat compleet fout vanaf het moment dat het alibi wegvalt.

Big Nothing is bijna een parodie op de typische misdaadfilm, maar dan zonder al te ver over the top te gaan. De pikzwarte humor komt goed tot zijn recht en de personages zijn ook serieus interessant. Simon Pegg speelt wederom een fantastische rol en zijn samenspel met David Schwimmer is geniaal.

Ik ga absoluut niet teveel van het verhaal vertellen in verband met onvermijdelijke spoilers. Ik kan alleen maar aanraden om de film te gaan kijken, als je van lekkere duistere humor en een goed verhaal houdt.