Beyond Re-Animator

Poster voor de film "Beyond Re-Animator"

Beyond Re-Animator

R 95 min - Horror, Science Fiction, Comedy, Lovecraftian
Your rating:

Country:   Spain
Language:  English
Release Date:  2003
Director:  Brian Yuzna
Runtime:  1 h 35 min


Tagline: They Thought Prison Would Be The Death Of Him. But For Dr. West, Death Is Only The Beginning.

13 jaren na Bride Of Re-Animator haalt Brian Yuzna de succesformule weer uit de kast om het tweede vervolg op Re-Animator te maken. Het eerste vervolg Bride Of Re-Animator vond ik persoonlijk een heel erg goede film ondanks dat het een sequel was, misschien geld hetzelfde wel voor Bewond Re-Animator.

Twaalf jaar geleden bij één van zijn laatste experimenten is Herbert West (Jeffrey Combs) gevangen genomen. Gelukkig weet het gevangenis wezen Herbert niet te stoppen met zijn experimenten en hij weet zijn kennis over reanimeren tot een nieuwe hoogte te brengen. Helaas voor Herbert is er in het gevangeniswezen niet veel mogelijkheid voor hem om goede experimenten te doen en hiermee zijn theorieën te bewijzen.

Natuurlijk zouden we geen goed verhaal krijgen als Herbert hier inderdaad de kans niet voor krijgt maar die komt er toch in de vorm van de Dr. Howard Phillips (Jason Barry). Hij heeft persoonlijk mogen kennismaken met de gereanimeerde creaturen van Herbert en heeft hier in de loop der jaren onderzoek gedaan hiernaar en naar Herbert. Howard weet in de gevangenis waar Herbert zit te komen als nieuwe arts en weet het ook voor elkaar te krijgen om Herbert te laten plaatsen als zijn assistent.

Verder hoef ik denk ik het verhaal niet uit te diepen, geloof me dit is voldoende voor waar je deze film voor kijkt.

Lekker humor en genoeg splatter om wederom een lach op mijn gezicht te doen verschijnen. Zoals ik eigenlijk al verwachte haalt Beyond Re-Animator niet de zelfde hoogte als de voorgaande delen, maar om eerlijk te zijn maakt dat met dit soort films ook helemaal niet uit. Een vervolg binnen no brainers kun je van verwachten dat ze nooit de status van het eerste deel kunnen evenaren, maar daarom kijk je ze niet. (tenminste ik niet) Ik verwacht lekker splatter en humor in de Re-Animator stijl met een geniale rol van Jeffrey Combs as Herbert West. En dat is precies wat deze film brengt.

Heb je een hekel aan sequels en viel Bride Of Re-Animator je al tegen, laat deze dan liggen. Heb je gewoon zin in een no brainer met veel lachmomenten en lots of gore, ja dan ben je met Beyond Re-Animator aan het goede adres. Het is niet de topper wat Re-Animator is maar dat probeert deze film ook niet te zijn. Ondanks dat het onderwerp hetzelfde blijft komt er telkens wel weer een nieuw aspect bij. In Bride was dit het tot leven brengen van lichaamsdelen op zich, in Beyond is dit het toevoegen van de ziel in de vorm van de zogenaamde “NEE”. Acteerwerk laat helaas veel te wensen over maar zoals je kunt verwachten steelt Jeffrey de show en dat is voor mij genoeg…

Eindoordeel: Slecht acteerwerk op een paar uitzonderingen na, herhaling van succesformule, (met succes) veel gore en humor. Al met al als je niet teveel verwacht een zeer vermakelijke film.