Bad Taste

Poster voor de film "Bad Taste"

Bad Taste

R 91 min - Action, Comedy, Horror, Science Fiction
Your rating:

Country:   New Zealand
Language:  English
Release Date:  1987
Director:  Peter Jackson
Runtime:  1 h 31 min


Als je aan no brainer splatter denkt dan is er één titel die hier onlosmakend mee verbonden is, en dat is Bad Taste.

De intergalactische fastfood keten Crumb’s Crunchy Delights heeft besloten hun assortiment uit te breiden met een nieuwe vleeslekkernij. Natuurlijk weet je al dat die nieuwe lekkernij mensenvlees zal zijn.

De aliens landen en ondanks al hun vreedzame methodes om mensenvlees aan hun assortiment toe te voegen vegen ze toch het dorpje Kaihoro in Nieuw Zeeland van de kaart af. De regering van Nieuw Zeeland reageert hier op door hun beste team van Astro-Investigation and Defense Service (A.I.D.S.) in te roepen.

Dit verhaal is de inleiding om een gore fest neer te zetten wat bijna geen gelijken kent op bijvoorbeeld Braindead (ook van Peter Jackson) na.

Dit is de eerste film van de inmiddels legendarische Peter Jackson. Vanaf zijn jongste jeugd was Peter gefascineerd door het fenomeen film en is hij bezig gegaan met het maken van films. in 1987 is zijn eerste film gemaakt. De film die Peter gemaakt had was een splatter film tezamen met zijn vrienden en familie. Naast de gewone baantjes die allen hadden filmden ze vele weekenden in een tijdsbestek van 4 jaar om deze klassieker binnen de horror te complementeren. Een amateur film is het en dat kan gezien worden, maar de overgave het enthousiasme, de vastberadenheid en het over de top gore gehalte met een mega knipoog is wat Bad Taste tot een tijdloze klassieker heeft gemaakt binnen het genre.

Het acteerwerk is bagger. Logisch gezien geen van allen kan acteren. Het verhaal is enkel een inkopper voor bloed, splatter en gore en verder niets. De gore is over de top en meer dan aanwezig, en ondanks dat het amateur-werk is ziet de gore er heel erg goed uit. En dan het camerawerk. Om de film er beter uit te laten zien heeft Peter gebruik gemaakt van een zelf gemaakte steadycam en zelf van een kraan om hoogteshots te maken. Dit feit gecombineerd met juist dat het een amateur-werk is wat ook aan het camerawerk te zien valt werkt goed. Al deze zaken die een film normaal gesproken zouden vernielen hebben juist Bad Taste heel erg goed gedaan. Het is immers een amateurfilm maar moet je kijken wat Peter Jackson uit de kast heeft gehaald voor deze film. Deze amateurfilm is het begin geweest van het succesverhaal van Peter Jackson. Dankzij deze eerste amateurfilm wat een klassieker binnen de horror is geworden, zelfs een statussymbool voor het genre op zich is Peter Jackson uitgegroeid tot één van de meest gevierde regisseurs van dit moment zonder daarbij zijn verleden te vergeten en te verloochenen.

Als je deze film nog nooit gezien hebt en je noemt jezelf een fan van Peter Jackson of een horrorfan ga je dan schamen, dit is een film die je gezien moet hebben! Bad Taste een tijdloze klassieker die alles geeft wat je bij een No Brainer Splatter mag verwachten en meer! Toppertje!