B: The Beginning

In het fictieve Cremona is een mysterieuze moordenaar actief. Deze moordenaar krijgt het voor elkaar om geen enkel bruikbaar spoor achter te laten, op een B na, ergens ingekerfd. De Royal Investigative Service (RIS) heeft als enige aanleiding dat de slachtoffers van de mysterieuze moordenaar, Killer B genaamd, enkel achter misdadigers aan blijkt te gaan.

Omdat de RIS maar geen vooruitgang blijkt te boeken in de zaken tegen Killer B, besluit inspecteur Eric Toga (Hiroki Touchi) de hulp in te roepen van de geniale Keith Kazama Flick (Hiroaki Hirata). Keith is na de moord op zijn zus met pensioen gegaan van de RIS. Hij is een genie met een onverzorgd uiterlijk en een werkwijze die niet altijd even goed valt bij zijn collega’s, zoals Lily Hoshina (Asami Seto), die in eerste instantie niet weet wat zij met deze zonderlinge man aan moet.

Lily is de dochter van een vioolmaker op het archipel Cremona. Haar vader heeft met moeite geaccepteerd dat zijn dochter nooit het werk zal overnemen, maar heeft veel vertrouwen in de zonderlinge Koku (Yuuki Kaji). Koku heeft een gave om oude violen tot hun voormalige glorie te herstellen. Wat Lily echter niet weet, is dat de zonderlinge en aardige Koku in realiteit de mysterieuze Killer B is, die op zoek is naar zijn geliefde Yuna (Satomi Sato)

B: The Beginning is geen standaard action, fantasy animé, maar richt zich meer op een “wetenschappelijke” kant. En hoewel het niet echt een bijzondere animé is, is het zeker vermakelijk voor liefhebbers van fantasy, supernatural en suspense.

B: The Beginning is een originele animé van Production I.G., dezelfde studio die onder andere verantwoordelijk is voor Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Blood+, Le Chevalier D’Eon, Guilty Crown, Psycho-Pass, Attack on Titan, FLCL en Jin-Roh: The Wolf Brigade. Met maar 12 afleveringen is het ook een vrij korte serie en is te zien op onder andere Netflix. In 2018 heeft Netflix echter bekend gemaakt dat er een 2e seizoen in productie is.

Erg speciaal is B: The Beginning niet, maar het is wel een vermakelijke serie.