Atypical season 1

Atypical season 1

30 min - Series, Comedy, Drama
Your rating:

Language:  English
Release Date:  2017
Runtime:  0 h 30 min


Tagline: Normal is overrated

DOOR BRENDA STOKER | Atypical gaat over Sam (Keir Gilchrist). Sam heeft een stoornis binnen het autisme spectrum. Hij is 18 jaar en wil heel graag een vriendin. Hij heeft een obsessie met pinquins. Sam zegt ook alles wat hij denkt. Hij heeft een grote drang naar onafhankelijkheid en wil graag normaal gevonden worden.  Hij snapt alleen niet veel van de wereld van jongens en meisjes.

Hij woont samen met zijn ouders en zus Casey (Brigitte Lundy-Paine). Zijn moeder is overbezorgd, en zijn vader negeert zijn stoornis vaak. Hierdoor wordt Casey vaak vergeten.

Deze serie wordt verteld vanuit de gedachten van Sam. Hierdoor krijg je als kijker een goed inzicht in hoe de gedachten van iemand met autisme werken. Het verhaal wordt verteld met humor en soms is het erg indrukwekkend. Het is emotioneel maar wordt toch vermakelijk neergezet. Er zit onder andere een scene in met een leren jas. Als je deze ziet weet je waar ik het over heb. Maar deze scene maakte voor mij zoveel duidelijk! Echt een eye opener als je op welke manier dan ook te maken hebt met autisme in je omgeving.

Al met al is dit eerste seizoen van Atypical erg goed. Hij geeft op een mooie manier inzicht geeft in het leven van iemand met autisme. Dit seizoen is al een dikke 8 tot een 9 en ik kan niet wachten tot het verder gaat met het tweede seizoen.