Aquaman

DC heeft het gedaan hoor! Ze krijgen eindelijk het succes wat ze naar mijn mening verdiend hebben. Maar wel op een andere manier dan je eigenlijk zou verwachten. Hun populairste personages zijn inmiddels geflopt, gelukkig hebben ze ook minder populaire characters die ze wel op een goede manier naar het witte scherm weten te krijgen, enter de Aquaman!

In Justice League maakten we al kennis met de nieuwe Aquaman, vormgegeven door niemand minder dan Jason Momoa. Hij was één van de lichtpunten van deze film, voor mij samen met Ezra Miller als de Flash. Als held is Aquaman niet bijster interessant om eerlijk te zijn. Hij kan ademen onder water, is bovenmenselijk sterk en kan met zeedieren praten. Memes van Aquaman die zijn dolfijntjes inzet zijn niet meer weg te denken op het internet. Gelukkig is dit niet de Aquaman die James Wan ons voorschotelt. Dit is een badass held die het liefst zijn eigen gang gaat op zijn geheel eigen manier. Wat dat betreft is Jason Momoa ook perfect gecast.

In zijn solofilm is het afgelopen met het solistische van Arthur Curry (de echte naam van Aquaman). Zijn hulp wordt namelijk ingeroepen door Mera (Amber Heard) om zijn halfbroer Orm (Patrick Wilson) te stoppen. Hij wil de zeevolkeren door middel van oorlog verenigen en de strijd met de landbewoners aangaan. Het is aan Arthur, halfbloed landbewoner en half Atlantische royalty om dit tegen te gaan.

In een strijd die van gaaf, naar episch en epischer gaat, gaat hij dit gevecht aan. Ondertussen komt Arthur in het reine met zijn bloedlijn, weet hij de legendarische trident te vinden en komt hij terug in het alom bekende oranje pakje van Aquaman waarbij dit eer aan doet!

DC heeft het eindelijk voor elkaar, een succesvolle film, en verdient! James Wan, bekend van Insidious en de Furious 7 zet een solide actiefilm neer die niet al te serieus genomen hoeft te worden. De toonsetting is lichter dan we gewend zijn van de DC voorgangers en de humor viert hier meer boventoon. Helaas blijft er wel het verplichte element van universum uitbouwen met de extra overbodige schurk Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), maar daar blijft het wel een beetje bij.

Geloof het of niet, maar Aquaman voelt als de Iron Man van DC. Ik weet dat het een vervolg is van het DCEU, maar dit zou een warme reboot kunnen zijn. Een herbezinning van alles wat volgt. Nu zijn er inmiddels al nieuwe DC films verschenen en aangekondigd en weten we dat ze nu inzetten op solofilms, maar het zou mogelijk zijn en ik gun het ze zo erg. Aquaman is tot nu toe de beste DC film vanaf het moment dat ze besloten hebben om ook een extended universe neer te zetten.