Apocalyptic

Poster voor de film "Apocalyptic"

Apocalyptic

84 min - Horror, Drama
Your rating:

Country:   Australia
Language:  English
Release Date:  2013
Director:  Glenn Triggs
Runtime:  1 h 24 min
Writers:  Glenn Triggs


Cults, nagenoeg iedereen heeft er ooit wel eens over gehoord en zelden komen deze in een positief daglicht te staan. De wat oudere generatie is vaak wel bekend met verhalen over The People’s Temple die geleid werd door Jim Jones en hoe hij zijn volgelingen tot zelfmoord heeft geleid. Ook de Branch Davidians zal mensen niet geheel onbekend in de oren klinken. Geleid door David Koresh is deze sekte in een vuurgevecht met de Federal Bureau of Investigation in het Amerikaanse plaatsje Waco, Texas te onder gegaan. Deze sektes worden veelal geleid door een zeer charismatisch personage die weet hoe hij zijn volgelingen kan manipuleren. Helaas voor deze volgelingen eindigt het leven in deze sektes veelal op bloederige wijze.

Jodie Black (Jane Elizabeth Barry) en Kevin Horner(Geoff Pinfield) zijn twee bevriende documentaire makers die tijdens het filmen van een documentaire over verslaving kennis maken met Presley (Tom McCathie), een wereldvreemde man, krijgen ze zijn verhaal te horen over de sekte waar hij aan ontsnapt is. Deze sekte, de Bytherainians wordt al enkele generaties geleid door de familie Godson, die er van overtuigd zijn dat zij de belichamelijking zijn van God zelf. Jodie en Kevin weten contact te leggen met de commune en worden uitgenodigd om de commune te komen bezoeken. Jodie en Kevin besluiten de uitnodiging te accepteren en trekken met hun apparatuur het bos in nabij de commune. Nadat zij op een afgesproken plek gewacht hebben, worden zij door twee leden van de commune opgehaald en naar het woonomgeving geleid. Daar ontmoeten ze de geestelijk leider en “profeet” Michael Godson (David Macrea) en de vrouwen en meisjes die daar leven. Jodie en Kevin observeren het leven in deze commune. Ze komen er achter dat de Bytherainians een apocalyptische sekte is, die als onderdeel van een profetie alle mannen heeft gedood. Zelfs een epileptisch meisje wordt in naam van deze profetie aan een boom vastgebonden.

Apocalyptic van Glenn Triggs wordt met films als The Sacrament en VHS 2 worden vergeleken, echter wordt The Blair Witch Project geciteerd als inspiratie voor de film en dat is ook redelijk duidelijk terug te zien in de film. Apocalyptic geeft de indruk enkel te zijn gefilmd met twee handheld camera’s en is op vele momenten schokkerig gefilmd. Die vergelijking is dus ook gemakkelijk te herkennen.

https://www.youtube.com/watch?v=W4PlbT9PR-w