Ant-Man and the Wasp

Waar was hij nou tijdens Infinity War? In Civil War had Ant-Man een prachtige cameo waar hij voor de eerste keer als Giant Man tevoorschijn kwam, maar hij schitterde door afwezigheid in Infinity War. Als dit de brandende vraag is die je bezig heeft gehouden na de gebeurtenissen in de laatste Avengers dan is Ant-Man and the Wasp dé film om te kijken!

Nou ja, laten we eerlijk zijn.. dat is natuurlijk niet de enige reden om deze film te bekijken. Paul Rudd, als de eigenwijze Scott Lang also known as Ant-Man is natuurlijk de moeite waard. Ook de luchtige afwisseling van een heist movie na het magnifieke epos van Infinity War. Michael Peña als de hilarische awkward Luis mag ook niet ontbreken als goed excuus voor de 20ste Marvel Cinematic Universe film en last but not least, het is Marvel, toch?!

Terugkomend op de vraag waar Scott Lang nu uithing.. hij had huisarrest. Na de gebeurtenissen in Civil War is hij in hechtenis genomen. Hij heeft het op een akkoordje gegooid met de FBI om zo zijn dochter te kunnen blijven zien. Scott Lang is namelijk een liefdevolle vader die er alles aan doet om Cassie (Abby Ryder Fortson) zo goed mogelijk op te voeden. Om zijn straf uit te zitten en uiteindelijk weer een vrij man te zijn mag hij onder geen beding contact hebben met zijn criminele vrienden, waaronder Captain America, Hank Pym (Michael Douglas) en diens dochter Hope van Dyne (Evangeline Lilly). Wat we niet weten is of hij nu het telefoontje van Cap heeft gemist om tegen Thanos te vechten, of dat hij zich na Civil War volledig heeft afgezonderd van alle helden en schurken.

Het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan en Scott trekt het Ant-Man pak weer aan. Hank Pym en Hope zijn van mening dat ze Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer), de vrouw van Hank en moeder van Hope, kunnen redden uit de Quantum Realm. Zoals je (natuurlijk) weet is zij hier vast komen te zitten nadat zij zich tot moleculair niveau heeft moeten krimpen om de wereld te redden als de originele Wasp tijdens de koude oorlog. Hank dacht dat ze weg was en niet meer terug kon komen, maar Scott kwam terug uit de Quantum Realm dus moet Janet dit ook kunnen. Ze hebben een Quantum tunnel gebouwd om veilig deze minuscule wereld te betreden. Bij de eerste testrun krijgt Scott een droom of visioen en neemt hij tegen de regels in contact op met Hank.

Wat volgt is wederom een heist movie die ditmaal meer op de achtervolgingen inzet dan op de kraak. Hank en Hope worden namelijk niet alleen achterna gezeten door de FBI, maar ook de louche handelaar Sonny (Walter Goggins) heeft het op ze gemunt om Pym’s uitvindingen. Daar blijft het niet bij want ze moeten het ook opnemen tegen Ghost (Hannah John-Kamen) die haar eigen redenen heeft om de technologie van Pym te stelen.

Ant-Man and the Wasp is vooral en hoofdzakelijk luchtig vermaak met een waardig Marvel sausje. Het verhaal speelt zich keurig in de continuïteit van het grote geheel af waarbij de noodzakelijke vragen worden beantwoordt. Het MCU wordt ook nog eens verder uitgebreid met Goliath en zelfs een hint naar een potentieel nieuw superheldenteam genaamd Agents of Atlas. Evenals de voorgaande Ant-Man is de opzet geheel anders dan de hoofdmoot van MCU films. Dit mag de kracht en meteen ook zwakte van deze film genoemd worden. De twee vorige Marvel films Black Panther en Avengers: Infinity War waren bombastisch, groots en mogen beide tot de succesvolste films tot nu gerekend worden. Ant-Man and the Wasp is niets van dat. Als je deze film namelijk gaat vergelijken met andere MCU films dan is dit haast een teleurstelling. Je zou bijna concluderen dat het geen bioscoopwaardige film is, maar niets is minder waar. Deze film werkt uitstekend op het grote scherm en is door zijn ‘kleine’ formaat juist zeer de moeite waard. Uiteraard valt er genoeg aan te merken op de film zoals de uitwisbare schurk, het gimmick gebruik van de Pym particles en de te simplistische humor, maar laten we eerlijk zijn… We hebben hier gewoon een erg vermakelijke avondvullende popcorn film die heerlijk als tussendoortje kan, want ook in de MCU is dit het voorgerecht om je voor te bereiden op het komende hoofdgerecht!